Do neděle lze přispět do sbírky dárků pro chudé děti

Ještě o víkendu je možné přispět do největší vánoční sbírky dárků v Česku. Akce s názvem Krabice od bot podpoří děti a rodiny ohrožené chudobou. Lidé mohou dárky donést na některé z více než 150 míst po celé republice. Sbírku pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické a chtěla by nashromáždit až 50 tisíc dárků. Do naplnění tohoto cíle jich ale chybí ještě několik tisíc.

Pokud se podaří získat zamýšlený počet dárků, dostane podle pořadatelů vánoční nadílku každé páté dítě ohrožené chudobou. V Česku je jich v současné době zhruba 250 tisíc.

Bezprostředně po skončení sbírky 4. prosince budou krabice rozdány přímo do ohrožených rodin.

Chybí hlavně dárky pro chlapce

Stejně jako v minulých letech se i letos zatím sešel znatelně menší počet dárků pro chlapce než pro dívky. „Poptávka dárků pro chudé chlapce je však, přesně naopak, vyšší než u dívek,“ uvedla manažerka sbírky Zdeňka Sobotová. Případní dárci mají pamatovat zejména na chlapce ve věku nad deset let.

Krabice lze darovat na více než 150 sběrných místech rozmístěných po celém Česku. Nejvíce z poptávaných dárků v tuto chvíli chybí v Ústeckém a Středočeském kraji.

Spolu s Krabicí od bot běží i sbírka Krabice on-line, prostřednictvím které lze podpořit děti a rodiny ohrožené chudobou finančně, on-line převodem. Z výtěžku Krabice on-line Diakonie podporuje dlouhodobé projekty zaměřené na doučování, motivaci a podporu znevýhodněných dětí.