Moravské divadlo zahraje pod širým nebem

Šternberk – Moravské divadlo Olomouc se s divadelní sezonou rozloučí v areálu hradu Šternberk. Diváci budou moci pod širým nebem zhlédnout operu Prodaná nevěsta a balet Labutí jezero. Obě představení se odehrají v červnu a červenci.

Inscenace Smetanovy opery Prodaná nevěsta má přitom svou premiéru pod širým nebem už za sebou. Proběhla v roce 2011 na olomouckém Horním náměstí v rámci Dnů evropského dědictví a oslovila tehdy několik tisíc diváků. „Představení pod širým nebem jsou pro publikum velmi atraktivní, jde o jiný typ zážitku než tradiční návštěva divadla,“ vysvětluje ředitel Moravského divadla Olomouc Josef Podstata.

Režisér Michael Tarant se na šternberský hrad vypraví už potřetí. Po úspěšném uvedení svých inscenací Carmen a Nabucco představí jednu z nejslavnějších českých oper.

Neúmyslná cesta Pendolinem přišla známého umělce velmi draho.
Zdroj: ČT24

Olomoucké zpracování inscenace klasického baletu Petra Iljiče Čajkovského Labutí jezero se v červenci dočká svého prvního uvedení pod širým nebem. „Jsem rád, že můžeme umění našeho baletního souboru propagovat tímto způsobem. Areál hradu nabízí příjemné prostředí, a pokud vyjde počasí, věřím, že to bude pro diváky něco speciálního a jedinečného,“ míní režisér inscenace a umělecký šéf baletu Moravského divadla Olomouc Robert Balogh. Dvojroli Odetty a Odillie ztvární japonská baletka Juki Kjotani, prince Siegfrieda si zahraje Ivo Jambor, v roli Rothbarta se představí japonský tanečník Goh Šibata a mezi účinkujícími je také polský baletní mistr Patryk Krysztof Mielewzcyk.