Madonna vydala své první album

Washington - Americká zpěvačka Madonna vydala 25. července 1983 své debutové album nazvané jednoduše Madonna. Od té doby vyprodukovala 15 řadových desek. Z alba jsou nejznámější skladby Lucky Star, Holiday či Borderline. Album produkovali Reggie Lucas, Mark Kamins a John „Jellybean“ Benitez.

Alba se prodalo 11 milionů kusů po celém světě a Madonna se stala hvězdou. Již na první desce zpěvačka myslela na image, vsadila na „zlobivou holku“ z ulice. Fanynky kopírovaly její zálibu v kruhových náušnicích, náramcích a dalších cetkách.

Madonna přezdívaná „material girl“, patří s prodanými více než 200 miliony alb a 115 miliony singlů k nejúspěšnějším hudebním umělkyním světa.

Zpěvačka se narodila jako Madonna Louise Ciccone 16.srpna roku 1958 v městečku Bay City u Detroitu ve státě Michigan v USA. Jako velmi mladá odešla z domova a živila se jako servírka, modelka nebo doprovodná vokalistka.

Kromě zpěvu se věnuje herectví, napsala knížku pro děti nebo navrhla vlastní kolekci kabelek. Nyní žije ve Velké Británii s manželem Guyem Ritchiem a dvěma svými a jedním adoptovaným dítětem.