TÉMA

Zlín 21

Padla obvinění z krácení daní, mimo jiné mu čelí manažer zlínského hokejového klubu Hamrla

Zlínští policisté obvinili devět fyzických a 14 právnických osob z trestného činu krácení daně, poplatku a povinné platby ve formě spolupachatelství. Škodu vyčíslili na 20 milionů korun. Mezi obviněnými je generální manažer hokejového klubu Berani Zlín Robert Hamrla a jeho otec, podnikatel Vladislav Hamrla. Podle vyjádření zlínského hokejového klubu trestná činnost nesouvisí s jeho hospodařením.
21. 6. 2023Aktualizováno21. 6. 2023, 15:04|

Ve Zlíně podepsalo koaliční smlouvu ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů

Ve Zlíně podepsali zástupci vítězného ANO a trojbloku ODS, lidovců a Pirátů koaliční smlouvu. Primátorem by měl být i nadále Jiří Korec, který byl lídrem ANO a město vedl v končícím volebním období.
14. 10. 2022Aktualizováno14. 10. 2022, 12:43|

Ve Zlíně se na spolupráci dohodlo ANO s ODS, lidovci a Piráty. Primátorem by měl zůstat Korec

Ve Zlíně podepsalo dohodu o povolební spolupráci vítězné hnutí ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů, bez Starostů a nezávislých (STAN). Primátorem bude pravděpodobně opět Jiří Korec, který byl lídrem ANO. V jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají čtyři subjekty 27 mandátů. Připraví koaliční smlouvu.
3. 10. 2022Aktualizováno3. 10. 2022, 15:57|

Ve Zlíně vytvoří ANO koalici s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů. O spojení se STAN budou jednat

Ve Zlíně by mohla vzniknout koalice vítězného hnutí ANO s trojblokem ODS, lidovců a Pirátů. V jednačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají 27 křesel, což je většina. S dalšími subjekty budou o koalici jednat společně, v pondělí by měli jednat se zástupci hnutí STAN, které bylo v končícím volebním období s ANO, ODS, KDU-ČSL a Piráty v koalici.
25. 9. 2022|

V komunálních volbách ve Zlíně zvítězilo ANO, druhý je Zlín 21

Komunální volby ve Zlíně vyhrálo stejně jako v minulých volbách hnutí ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 41 členů, získalo téměř 32 procent hlasů. Druhý skončil Zlín 21 se sedmi křesly. Třetí ODS bude mít sedm zastupitelů. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 42,99 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 01:04|

Předvolební Zlín: na nové zastupitele čeká rekonstrukce Velkého kina i zimního stadionu

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení zlínského zastupitelstva. Zatímco dosluhující vedení města zacílilo na parkování v centru a opravilo tržiště Pod Kaštany, rekonstrukci Velkého kina se zahájit nepodařilo – a na nové zastupitelstvo čeká i otázka zimního stadionu.
17. 9. 2022|

Pejskaři ve Zlíně chtějí venčit bez omezení. Stovky lidí podepsaly petici proti městské vyhlášce

Na zlínském sídlišti se vede spor o venčení psů v parku. Majitelům zvířat se radniční vyhláška, která jim venčení zakazuje, nelíbí a ministerstvu vnitra odeslali petici proti ní. Jiní lidé nařízení vítají. Město zákaz odůvodňuje tím, že má přispět k ochraně dětí.
20. 2. 2020|

Stadion na Letné přejde do majetku města. Zajistit má budoucnost fotbalu ve Zlíně

Zastupitelé města Zlína ve čtvrtek schválili smlouvu o bezúplatném převodu fotbalového stadionu na Letné od společnosti Sportovní kluby Zlín na město, které má pomoci s investicemi do oprav. Podle opozičních zastupitelů je ale smlouva riziková, výše nákladů podle nich není jasně daná. Smlouva bude platná od 1. ledna příštího roku.
24. 10. 2019|