TÉMA

Zastupitelstvo města

Olomouc kupuje úřednickou budovu Namiro za téměř čtyři sta milionů. Vezme si na to úvěr

Olomoucké zastupitelstvo schválilo nákup administrativní budovy Namiro, ve které od roku 2013 sídlí dvě stovky úředníků magistrátu. Radnice má nyní nemovitost v dlouhodobém pronájmu a za její převod zaplatí 398 milionů korun. Zastupitelé kvůli této realitní transakci schválili přijetí investičního úvěru 400 milionů korun, jehož polovina bude použita i na plánovaný nákup a rekonstrukci rozlehlého areálu poštovní pobočky v Ladově ulici.
14. 3. 2024|

Praha se nového primátora nedočkala. Volba byla přerušena

Pražští zastupitelé ve čtvrtek nezvolí primátorem lídra SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Bohuslava Svobodu (ODS). Po mnohahodinovém projednávání volbu přerušili do zasedání 9. února 2023. Přerušení podpořilo 55 z celkových 65 zastupitelů hlavního města. SPOLU se původně domluvila s hnutím ANO, že zvolí primátorem Svobodu, ale o zbylých deseti radních hlasovat nebudou. Uskupením ale nakonec chyběl jeden hlas, neboť proti dohodě se postavila radní Hana Kordová Marvanová (za SPOLU), které vadí způsob volby. Proti byli také Piráti, Praha sobě a pro volbu nehlasovala ani SPD.
15. 12. 2022Aktualizováno15. 12. 2022, 22:26|

Břeclav má nový územní plán. Díky němu vzniknou byty, kanceláře i nová parkovací místa

Zastupitelé Břeclavi odsouhlasili zásadní změny územního plánu. Díky nim se bude moct uskutečnit hned několik projektů – vzniknout mají například nová parkovací místa nebo více než desítka bytů. Na schválení čekala zhruba šedesátka drobných podnětů od města, obyvatel i podnikatelů. Nový územní plán schválili zastupitelé po dlouhých pěti letech jednání.
19. 8. 2022|

Hodonín chce zachovat domov pro seniory. Jedná s krajem o získání tornádem poničeného S-centra.

Hodonín chce od Jihomoravského kraje získat tornádem poničené S-centrum. Odhlasovali to na mimořádném zasedání zastupitelé města. Současně také chtějí zachovat jeho původní funkci, jiný domov pro seniory totiž ve městě není. Kraj už dříve rozhodl, že zničený objekt opravovat nebude.
4. 8. 2022|