TÉMA

Výdejní box

Přepravci instalují desítky tisíc nových výdejních boxů

V Česku rostou nové výdejní boxy. Velké e-shopy a balíkoví dopravci jich nainstalovali už desítky tisíc. Rozšiřují také služby, které přes ně zákazníci mohou provést. Jeden z průkopníků výdejních boxů v tuzemsku nabízí třeba možnost sdílení svého řešení i pro další dopravce. Jiná společnost zase v červenci zavedla možnost odesílání balíků přes boxy pro živnostníky, menší e-shopy a také zákazníky, kteří prodávají své zboží přes secondhandové platformy.
včera|

Počet výdejních boxů roste. Dopravci plánují další rozšíření

Přepravní společnosti provozují tisíce výdejních boxů a v následujícím roce se připravují na jejich rozšiřování ve stovkách až tisících. Počet objednávek z internetu totiž rychle roste. Schránky, kam je možné balík uložit, bývají na frekventovaných místech a navíc nonstop dostupné. I proto už dohánějí tradiční způsoby doručení.
2. 6. 2024|

Internetový obchod zařadil letos vyšší rychlost. Přibývá výdejen, daří se doručovacím firmám

Trvající hygienická omezení i opatrnější zákazníci urychlují změny v doručovacích službách. Firmy si pořizují výdejny zboží i podatelny, kde nikdo na nic nesahá. Počet přepravených zásilek rostl i v létě o desítky procent. K letošním Vánocům pak podnikatelé v tomto sektoru hledí jako k rekordním.
30. 9. 2020|