TÉMA

Technická závada

Nehoda v Pardubicích ukázala, že je nejvyšší čas na zavedení ETCS, řekl ministr dopravy Kupka

Železniční nehoda v Pardubicích, při které ve středu pozdě večer zemřeli čtyři lidé, ukázala, že je nejvyšší čas zavést v Česku evropský zabezpečovací systém ETCS. V Interview ČT24 to řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Termín 1. ledna 2025 je podle něj závazný a musí se stihnout, na některých tratích by podle něj mohl systém fungovat už na podzim. Ministr také vyzdvihl práci složek Integrovaného záchranného systému při nehodě vlaků, řekl, že je to jedna z věcí, na kterou může být Česko hrdé.
6. 6. 2024|

Na části linky B nejezdilo metro, na Smíchovském nádraží spadla část stropu

V době ranní špičky byl na víc než hodinu přerušen provoz pražského metra na lince B v úseku Nové Butovice – Florenc, a to v obou směrech. Dopravní podnik uvedl, že důvodem byla technická závada ve stanici Smíchovské nádraží. Mluvčí DPP Aneta Řehková upřesnila, že spadl stropní podhled držící kabely. Cestující mohli využít náhradní autobusovou dopravu.
29. 11. 2022Aktualizováno29. 11. 2022, 08:57|

Na severu Německa nejezdily dálkové vlaky, železniční dopravu zastavila sabotáž na kabelech

Technickou závadu, která ráno zastavila vlaky na severu Německa, způsobila sabotáž na kabelech. Uvedla to státní železniční společnost Deutsche Bahn (DB). Zatím není jasné, kdo za incident může. Mluvčí dopravce agentuře DPA řekla, že vyšetřování se ujaly příslušné bezpečnostní orgány.
8. 10. 2022Aktualizováno8. 10. 2022, 15:26|