Požár pekárny v Berouně způsobil škodu za desítky milionů

Škodu po rozsáhlém nočním požáru pekáren v Berouně hasiči odhadli na 50 milionů korun, na dalších 30 milionů korun vyčíslili uchráněné hodnoty. Příčinu požáru vyšetřují. Město Beroun na facebookovém profilu uvedlo, že podle prvních odhadů byla příčinou požáru technická závada. Oheň zničil střechu několikapatrové budovy. Přilehlou administrativní budovu se podařilo před plameny uchránit.

„Na místě zůstává jednotka Beroun na dohled kvůli skrytým ohniskům, nadále probíhá vyšetřování příčin vzniku požáru,“ řekl mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička před 14:00.

Dopoledne si místo prohlédli vyšetřovatelé z generálního ředitelství hasičů i z Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Podle informací města mohla být příčinou požáru technická závada, Pěnička to však nepotvrdil. „To je jedna z verzí, ale není to potvrzená verze,“ dodal. Ukončení zásahu očekává k večeru.

Kvůli plamenům bylo už v neděli evakuováno 54 lidí, při zásahu se zranilo pět hasičů. Podle Pěničky šlo o lehčí zranění jako vymknutý kotník či pořezání. Kvůli požáru byl uzavřen most přes Berounku. V pondělí ráno město na sociální síti oznámilo, že je opět zcela průjezdný pro veškerou dopravu.

Střecha několikapatrové budovy začala hořet před 18:00. Kvůli požáru hasiči krátce po 19:00 vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Před 22:00 na síti X uvedli, že po propadu střechy likvidují ohniska. Zásah komplikovala nestabilita vnějšího pláště. Po 23:30 se jednotkám podařilo požár dostat pod kontrolu. V pondělí před 02:00 poplach snížili na první stupeň, který podle Pěničky zůstane v platnosti až do ukončení zásahu.