TÉMA

Solingen

Soud vydal zatykač na podezřelého z útoku v Solingenu kvůli členství v IS

Vyšetřující soudce Spolkového soudního dvora (BGH) v Karlsruhe vydal zatykač na 26letého Syřana zadrženého kvůli útoku ve městě Solingen. Důvodem je podezření na členství v teroristické organizaci Islámský stát (IS) a z trojnásobné vraždy, oznámilo Spolkové státní zastupitelství. Syřan v Německu požádal o azyl, ale jeho žádost byla zamítnuta a měl být vyhoštěn do Bulharska.
včeraAktualizovánopřed 9 h hodinami|

Německá policie zadržela podezřelého z útoku nožem v Solingenu

Německá policie v sobotu večer zadržela člověka, jehož podezřívá z útoku nožem v Solingenu. V televizi ARD to řekl ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Herbert Reul. Během pátečních oslav vzniku města útočník zabil nožem tři lidi a dalších osm zranil. Už předtím policie potvrdila zadržení dvou lidí. Vrchní státní zástupce Markus Caspers během dne sdělil, že nelze vyloučit, že útok měl teroristické pozadí. K odpovědnosti se přihlásil takzvaný Islámský stát (IS) na svém účtu na Telegramu, neposkytl k tomu ale žádné důkazy.
24. 8. 2024Aktualizovánovčera v 00:22|

Útok nožem v německém Solingenu nepřežilo několik lidí

Po pátečním útoku nožem na oslavách v německém městě Solingen zůstali tři mrtví a pět těžce zraněných, řekla policejní mluvčí z Düsseldorfu. Úřady místo činu v centru uzavřely. Útočník je podle policie stále na útěku a podle dosavadních zjištění jednal sám. Město v západní části země slavilo 650 let od založení.
23. 8. 2024Aktualizovánovčera v 06:29|