TÉMA

Rektorka

Katolická teologická fakulta odmítá závěry univerzitního auditu. Naše pochybnosti ale potvrdil, říká rektorka Králíčková

Ze strany univerzity jsme identifikovali problémy v personalistice na Katolické teologické fakultě, řekla rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková v pořadu Interview ČT24. Vedení Katolické teologické fakulty UK však nesouhlasí, že by audit univerzity poukazoval na závažná pochybení. Rektorka Králíčková by názorový rozpor ráda řešila na středečním akademickém senátu fakulty.
22. 1. 2024|

Rektorka Pensylvánské státní univerzity rezignovala. Čelila kritice, že nedostatečně reagovala na antisemitismus

Rektorka prestižní Pensylvánské státní univerzity Liz Magillová rezignovala na svou funkci. V posledních dnech čelila sílícímu tlaku kvůli svým slovům při úterním slyšení v Kongresu, kde se podle kritiků zcela nedostatečně postavila k protižidovským výrokům. Navzdory opakovaným dotazům nebyla schopná jasně říci, zda výzvy ke genocidě Židů porušují pravidla univerzity, připomíná agentura AP.
10. 12. 2023|

Být lídrem neznamená nejsilněji bouchnout do stolu, říká nastupující rektorka UK Králíčková

Karlovu univerzitu povede vůbec poprvé v historii školy žena. Lékařka Milena Králíčková se funkce ujme v únoru příštího roku. Důraz klade především na týmovou spolupráci a vytvoření týmového ducha na univerzitě. Zavést by chtěla také institut ombudsmana, aby do budoucna nedocházelo k sexuálnímu obtěžování, jaké ukázala kauza Dominika Feriho. Byla hostem Událostí komentářů.
23. 10. 2021|

Novou rektorkou Univerzity Karlovy se stane lékařka Milena Králíčková

Akademický senát zvolil novou rektorkou Univerzity Karlovy (UK) Milenu Králíčkovou už v prvním kole hlasování. Její funkci ještě musí potvrdit prezident. Nejstarší a největší univerzitu v zemi povede do roku 2026. Dosavadní prorektorka byla zvolena jako první žena v historii školy.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 15:15|