TÉMA

Okresní soud v Chomutově

Vychovatelky v Žatci podle policie bily děti a odpíraly jim jídlo. Padl návrh obžaloby

Policie navrhla obžalovat tři vychovatelky ze Žatce na Lounsku pro spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny před soudem obviněným hrozí až pětileté vězení, informoval mluvčí policie Kamil Marek. Ženy, jež vinu popřely, údajně týraly minimálně tři roky jedenáct dětí. Náměstek okresního státního zastupitelství v Lounech Jaroslav Novák v úterý řekl, že dozorující státní zástupce o podání obžaloby zatím nerozhodl.
14. 11. 2023|

Drbohlav dostal podmínku. Navedl jiného muže, aby náměstkovi primátora Chomutova zapálil auto

Okresní soud v Chomutově rozhodl o čtyřměsíčním trestu vězení s ročním podmíněným odkladem pro někdejšího předsedu karlovarské krajské organizace hnutí Trikolora Matěje Drbohlava. Podle obžaloby v roce 2018 navedl jiného muže, aby zapálil auto náměstka primátora Davida Dindy (Nový Sever). Drbohlavovi soud zároveň uložil peněžitý trest padesát tisíc korun. Stíhání druhého obžalovaného Petra Jaburka, který byl k zapálení auta naveden, soudkyně Vladimíra Kopřivová zastavila. Důvodem jsou další tresty, kvůli kterým je ve vězení, půjde tak ještě před soud. Rozsudek není pravomocný. Drbohlavovy obhájkyně se na místě odvolaly, Jaburkův obhájce i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.
21. 8. 2023Aktualizováno21. 8. 2023, 15:56|

Začal soud s učitelkami mateřské školy, které čelí nařčení z hrubosti vůči dětem. Vinu odmítají

U Okresního soudu v Chomutově začalo hlavní líčení s trojicí učitelek z mateřské školy v Klášterci nad Ohří, které jsou obžalované z nepřiměřeně hrubého chování vůči dětem. Žalobkyně je viní z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Podle obžaloby učitelky na děti neúměrně až hystericky křičely a hrubě se k nim chovaly. Prostřednictvím svých obhájců ženy vinu odmítly. Zmocněnkyně Lucie Hrdá navrhla překvalifikovat případ na zločin týrání svěřené osoby. Hlavní líčení bude pokračovat 9. února výslechy svědků.
16. 1. 2023Aktualizováno16. 1. 2023, 19:14|