TÉMA

Náborový příspěvek

Dopravní podniky lákají studenty i matky na rodičovské, chtějí tak vyřešit nedostatek řidičů

Řízení tramvaje jako studentská brigáda nebo přivýdělek na rodičovské dovolené. Dopravní podniky napříč Českem řeší nedostatek řidičů a hledají nové způsoby, jak přilákat zájemce. Studenty se snaží oslovit například Dopravní podnik města Brna. Do jeho letního kurzu na řízení tramvaje se jich zatím přihlásilo jedenáct. V Ostravě zase cílí na maminky a na všechny, kteří chtějí práci na částečný úvazek. Nejtěžší je podle dopravních podniků sehnat řidiče trolejbusů. Nové posily proto lákají i na různé benefity, nejčastěji náborové příspěvky.
21. 4. 2024|

Pražské policii chybí tisíc lidí. Volná místa nabízejí i strážníci

Policii v metropoli schází zhruba tisíc policistů. Ředitel krajského ředitelství policie pro Prahu Petr Matějček proto představil novou náborovou kampaň, která nově cílí i na uchazeče bez maturity. Zájemcům postačí výuční list. Nejvíce volných míst je v odboru dopravní policie. Nové kolegy hledá také pražská městská policie, u strážníků však zůstává úspěšné složení maturitní zkoušky i nadále podmínkou přijetí.
10. 8. 2023|

Najít lékaře je těžké, v Karlovarském kraji situaci nevyřešily ani vysoké náborové příspěvky

Nemocnicím v Karlovarském kraji chybí desítky zaměstnanců. Situaci komplikuje i doba letních dovolených. Zdravotníci tak musejí často pracovat přesčas. Vedení kraje už několik let nabízí novým lékařům náborové příspěvky. Nemocnice to vnímají jako výraznou pomoc, navíc je využívá i Zdravotnická záchranná služba. U některých specializací ale nepomůžou ani benefity, lékařů v regionu je totiž málo.
20. 7. 2023|

Firmy si za nové pracovníky připlatí. Náborové příspěvky a benefity rostou

Sehnat nové zaměstnance je podle firem těžké. Poradenská společnost PwC spočítala, že přilákat potřebné profese teď stojí podniky o čtvrtinu víc než loni. Stále častěji využívají i náborové příspěvky. Nejčastěji se pohybují od deseti do 150 tisíc korun.
5. 3. 2023|