TÉMA

Mladá fronta

Nejtěžší rozhovory jsou s Babišem a Okamurou. Stres je pro mě motor, říká Fialová

Za největší výzvy z poslední doby považuje moderátorka CNN Prima News Markéta Fialová rozhovory, které vedla s opozičními lídry Andrejem Babišem (ANO) a Tomiem Okamurou (SPD). Srovnání si může dovolit, vedla prezidentské debaty i rozhovory s Václavem Klausem a Milošem Zemanem. Žurnalistickou kariéru začala v novinách, poté prošla všemi velkými televizemi. O adrenalinu při živém vysílání nebo moderování s Karlem Voříškem vypráví v podcastu Background ČT24.
2. 3. 2023|

Na Ukrajině si odstup nedržím, není to tiskovka, říká oceněná reportérka Svobodová

Před loňským 24. únorem se pracovně vydala pouze na Slovensko, od té doby ale Ivana Svobodová několikrát vycestovala přímo na Ukrajinu. „Když tam mluvím s lidmi, tak si odstup nedržím. Není to tiskovka a stane se, že s respondentem brečíte,“ vypráví reportérka, která i za texty z napadené země získala prestižní Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2022. „Pro mě je to nejlepší práce na světě. Žádný jiný sen nemám,“ říká o novinařině v podcastu Background ČT24.
16. 2. 2023|

Státní zastupitelství obžalovalo jedenáct lidí včetně Savova z krácení daní

V daňové kauze se škodou vyčíslenou na zhruba 653 milionů korun obžalovalo státní zastupitelství jedenáct lidí. Z dřívějších informací vyplývá, že jedním z obžalovaných je také podnikatel František Savov, kterého policie stíhá jako uprchlého. Savov ve čtvrtek zopakoval, že obžalobu odmítá.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 20:06|

V čele italské vlády by poprvé mohla být žena. Odpůrci se obávají fašistické stopy v její minulosti

Do italských parlamentních voleb zbývá 40 dní a kampaň má zatím jedinou opravdovou hvězdu. Giorgia Meloniová je na dobré cestě stát se nejen nejmladším politikem v čele italské vlády, ale také vůbec první ženou na tomto postu. Evropa se ale ptá, zda kromě těchto primátů nezmění taky Itálii. Meloniová měla v mládí blízko k neofašistům a protivníci jí předhazují, že zemi posune k extrému. Ona sama se veřejnost snaží přesvědčit o opaku.
17. 8. 2022|

Policie navrhla obžalobu v daňové kauze Octavian. Figuruje v ní podnikatel Savov

Policie navrhla podání obžaloby v případu krácení daní a praní špinavých peněz se škodou zhruba sedm set milionů korun. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V kauze čelí stíhání jedenáct lidí. Podle dřívějších informací je mezi nimi podnikatel František Savov. Kriminalisté ukončili vyšetřování po 8,5 letech. Savov vzkázal, že veškerá obvinění považuje za absurdní a vykonstruovaná
13. 6. 2022Aktualizováno13. 6. 2022, 17:32|

Novináři by měli věcem přijít na kloub. Někteří nechtějí klást nepříjemné otázky, říká Kubík

Novináři by měli klást nepříjemné otázky, třeba i na úkor toho, že jim politik už příště rozhovor nedá. Mám rád, když jdou věci do hloubky, když tam není přeuctivost vůči autoritám, říká Jiří Kubík. Nynější šéfredaktor serveru Seznam Zprávy, často ve spolupráci s kolegyní Sabinou Slonkovou, za svou kariéru odhalil mnoho velkých politických kauz. Mimo jiné i jednu z nejznámějších: Olovo. I o tom Kubík mluví v nejnovějším díle podcastu Background ČT24.
18. 5. 2022|

Pro novináře je nejdůležitější zvědavost, myslí si šéfredaktor Českého rozhlasu Plus Šabata

V novinářské branži se člověk spoustu věcí naučí praxí. Jedna vlastnost by ale žádnému novináři neměla chybět, a to je zvědavost. „Novináře musí zajímat nejen povrch, ale i co je za tím,“ říká šéfredaktor Českého rozhlasu Plus Petr Šabata. V minulosti vedl osm let slovenský deník Pravda v Bratislavě a zároveň bydlel v Praze. Dodnes tak trochu pendluje mezi Slovenskem a Českem. Jeho komentáře se objevují jak na webu rozhlasu, tak i ve slovenském deníku SME. Tématem je často politika. Čapí hnízdo je proti obviněním Fica a Kaliňáka čajíček, zvraty na Slovensku jsou drsnější, říká v novém díle podcastu Background ČT24 Šabata.
4. 5. 2022|

Předseda věřitelského výboru Mladé fronty viní správkyni, že špatně prodávala majetek, chce po ní 47 milionů

Předseda věřitelského výboru vydavatelství Mladá fronta viní insolvenční správkyni Petru Hýskovou, že špatně prodávala majetek firmy. Tvrdí, že způsobila škodu přes 47 milionů korun a chce, aby ji uhradila. Hýsková odmítla, že by chybovala, a chystá se předložit soudu návrh na zpeněžení zbylého majetku Mladé fronty.
11. 4. 2022|

Konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný, potvrdil soud

Vrchní soud v Praze rozhodl, že konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný. Potvrdil tak dřívější verdikt krajského soudu. Zamítl odvolání dvou věřitelů, firem Jaromír Soukup Consulting a Crane Constancy Investments (CCI). Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
24. 2. 2022|

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta opět do konkurzu

Krajský soud v Českých Budějovicích prohlásil konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Podle soudu nelze firmu reorganizovat, když nemá provoz ani zaměstnance. Soud zároveň zastavil řízení o návrhu jednoho z věřitelů, společnosti Jaromír Soukup Consulting, na povolení reorganizace. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.
23. 9. 2021|

Věřitel dostane 7,7 milionu korun z prodeje částí Mladé fronty

Krajský soud v Českých Budějovicích souhlasil s tím, aby firma Crane Constancy Investments (CCI) dostala z prodeje částí vydavatelství Mladá fronta 7,7 milionu korun. Navrhla to insolvenční správkyně Petra Hýsková, CCI je jedním ze zajištěných věřitelů. Námitky, jež podala společnost Bohemia Silver, jeden z věřitelů, soud neuznal.
6. 8. 2021|

Zemřel novinář a propagátor vědy Karel Pacner. Osobně mluvil s Gagarinem i sledoval start mise k Měsíci

Ve věku 85 let zemřel Karel Pacner, České televizi to potvrdila jeho rodina. Český publicista a spisovatel se věnoval desítky let popularizaci vědy a zejména pak kosmonautiky. Byl osobně při tom, když  startovala mise Apollo k Měsíci, a mluvil i s Jurijem Gagarinem.
7. 4. 2021|

Knižní divizi Mladé fronty koupila za čtrnáct milionů firma Albatros Media

Firma Albatros Media koupila za čtrnáct milionů korun knižní divizi vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu. Smlouvu s insolvenční správkyní uzavřela společnost v pondělí, cena je už zaplacená. Souhlas k prodeji dal věřitelský výbor, zajištěný věřitel Crane Constancy Investments (CCI), námitky neměl ani soud, uvedla insolvenční správkyně Mladé fronty Petra Hýsková.
9. 2. 2021|

Stíhání novináře Přibila skončilo. Žalobce se v kauze údajné pomluvy exministra Chovance neodvolal

Trestní stíhání novináře Marka Přibila v kauze údajné pomluvy bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila definitivně skončilo. Státní zástupce se proti osvobozujícímu rozsudku ve lhůtě neodvolal. Verdikt je tak pravomocný. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 4 Michal Dvořák.
13. 1. 2021|

On-line divizi Mladé fronty koupila za 15,8 milionu společnost Internet Info

On-line divize vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, se v pátek prodala za 15,8 milionu korun. Divizi koupila firma Internet Info. Vyvolávací cena byla 15 milionů Kč, druhý zájemce, společnost A 11, přestal přihazovat u ceny 15,5 milionu. Oznámili to marketingová ředitelka Internet Info Renata Fiedlerová a ředitel vydavatelství A 11 Aleš Zavoral. Do divize patří kromě jiného i weby euro.cz a profit.cz.
8. 1. 2021|

On-line divize vydavatelství Mladá fronta se prodá nejméně za 15 milionů. Zájemci budou přihazovat v aukci

On-line divize vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, se prodá nejméně za 15 milionů korun. Zájemci musí do pátečního dopoledne složit zálohu pět milionů, poté v pátek od 11:00 budou moci předkládat nabídky a přihazovat. Vítěz pak musí obratem uhradit kupní cenu, vyplývá z informací insolvenční správkyně Petry Hýskové, jež zveřejnila ve středu v insolvenčním rejstříku.
6. 1. 2021|

Soud ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta

Krajský soud v Českých Budějovicích v úterý ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta, které je od května v insolvenci. Věřitelé žádají od vydavatelství dlužnou částku přibližně 400 milionů korun. Soud vyhověl návrhu insolvenční správkyně, která požadovala ukončení provozu.
22. 12. 2020|

Převlékl se za obchodníka a odjel do Rakouska. Před 10 lety tak novinář Kroupa objevil kauzu předražených pandurů

Ve své době šlo o vrchol investigativní žurnalistiky. Novinář Janek Kroupa založil firmu, předstíral podnikatele a vydal se do Vídně na schůzku se zástupci zbrojovky Steyr. Chtěl zjistit, proč od nich česká vláda koupila obrněné vozy pandur čtyřikrát dráž než Portugalsko. Na stránkách Mladé fronty DNES pak začal rozkrývat obří kauzu, která skončila vězením pro lobbistu Marka Dalíka, ale také omluvou ministerstva spravedlnosti za nezákonné odposlouchávání novináře. Pořad Newsroom ČT24 připomíná desetileté výročí od začátku kauzy Pandur.
8. 12. 2020|

Insolvenční správkyně žádá soud, aby ukončil provoz Mladé fronty

Insolvenční správkyně vydavatelství Mladá fronta Petra Hýsková požádala soud, aby ukončil jeho provoz. V majetku firmy nejsou peníze na provoz, mzdy či náklady na tisk, vyplývá z vyjádření, které zveřejnila v insolvenčním rejstříku.
25. 11. 2020Aktualizováno25. 11. 2020, 16:18|

Návrh na aukci vydavatelství Mladá fronta narazil. Insolvenční správkyně mluví o zastavení provozu

Vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci, hrozí zastavení provozu. Řekla to ve středu insolvenční správkyně Petra Hýsková. Ta navrhovala prodej vydavatelství v elektronické aukci. Z insolvenčního rejstříku ale vyplývá, že krajský soud neudělí výjimku nutnou k tomu, aby se aukce uskutečnila. Soud ani v nejbližší době nesvolá kvůli epidemické situaci schůzi věřitelů. Souhlas k aukci nedala ani firma Czech Property Investments (CPI), jíž Mladá fronta dluží.
18. 11. 2020|

Soud rozhodl, že novinář Přibil bývalého ministra Chovance nepomluvil

Novinář Marek Přibil v publikovaném článku nepomluvil bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila, rozhodl ve středu soud. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Pro Přibila žádal tříměsíční podmínku s roční zkušební dobou a peněžitý trest zhruba 20 tisíc korun. Článek tvrdil, že Chovanec ovlivňoval dotační kauzu Čapí hnízdo, v níž byl obviněn premiér Andrej Babiš (ANO).
11. 11. 2020|

Soud vyhlásil konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Pokračuje snaha o záchranu značky

Krajský soud v Českých Budějovicích vyhlásil konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Podle soudu tak bude možné co nejvíce uspokojit věřitele. Informaci, která vyplývá z insolvenčního rejstříku, v pondělí potvrdila insolvenční správkyně vydavatelství Petra Hýsková. V řízení se s pohledávkami přihlásilo přes 400 věřitelů, kteří žádají asi 400 milionů korun.
9. 11. 2020|

Mladá fronta musí do konkurzu, míní insolvenční správkyně

Provoz vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci, je ztrátový a každým dnem mu hrozí kolaps. Nemá dost příjmů ani na úhradu pohledávek za majetkovou podstatou. Jiný způsob než prohlásit na majetek Mladé fronty konkurz není možný. Ve zprávě o stavu insolvenčního řízení to uvedla insolvenční správkyně vydavatelství Petra Hýsková.
6. 11. 2020|

Vrchní soud odmítl, aby úpadek Mladé fronty řešil pražský soud. Řízení bude pokračovat v Českých Budějovicích

Vrchní soud v Praze odmítl návrh Krajského soudu v Českých Budějovicích, aby insolvenční řízení s vydavatelstvím Mladá fronta převzal Městský soud v Praze. Důvody pro přechod insolvenčního řízení do Prahy považuje vrchní soud za nedostatečné. S přesunem řízení nesouhlasila ani společnost Mladá fronta, ani insolvenční správkyně. Řízení bude pokračovat v Českých Budějovicích, plyne z údajů v insolvenčním rejstříku.
30. 10. 2020Aktualizováno30. 10. 2020, 14:02|