TÉMA

Lichtenštejnský palác

Ministr Dvořák nebude mít zmocněnce pro euro, oznámil Fiala. Zahradník bude jen poradcem

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) nebude mít zmocněnce pro vstup do evropského mechanismu směnných kurzů ERM II a přijetí eura. Po úterním večerním jednání koaličních špiček to oznámil premiér Petr Fiala (ODS). Ekonom Petr Zahradník, kterého Dvořák do funkce zmocněnce jmenoval v pondělí, bude nadále působit jako ministrův poradce. Ještě odpoledne před jednáním koaličního dohodovacího řízení Dvořák uvedl, že post svého zmocněnce pro euro nemá v úmyslu rušit.
6. 2. 2024Aktualizováno6. 2. 2024, 23:22|

Veřejnosti se otevřel Hrzánský palác, první máj doprovázejí demonstrace v Česku i ve světě

Česko si připomíná 1. máj – Svátek práce. V Praze i dalších městech se uskuteční shromáždění a demonstrace politických stran, organizují se majálesy, stavění máje, průvody a další akce. Návštěvníky například mimořádně přivítal Hrzánský palác v Praze, náhradní sídlo vlády, kde krátce žil i Tomáš Garrigue Masaryk.
1. 5. 2023Aktualizováno1. 5. 2023, 20:19|

Ve čtvrtek se konal Transfera Technology Day. Vítězem se stalo magnetické čerpadlo

Ve čtvrtek se v pražském Lichtenštejnském paláci konal devátý ročník Národní konference transferu technologií 2022. Jedenáct vědeckých týmů tak soutěžilo s projekty pro komerční použití. Vítězným projektem se stalo magnetické čerpadlo Západočeské univerzity v Plzni. Ocenění autoři projektu převzali od ministryně pro vědu, výzkum a inovaci Heleny Langšádlové (TOP 09). Komerční potenciál projektů posuzovala porota složená například z investorů.
1. 12. 2022|

Otevírá se Lichtenštejnský palác a tři ministerstva, lidé je o svátku mohou navštívit zdarma

Lichtenštejnský palác i ministerstva zdravotnictví, kultury a práce a sociálních věcí se u příležitosti Dne české státnosti otevírají veřejnosti. Návštěvníci se mohou zúčastnit skupinových prohlídek a čeká je také doprovodný program. Vstup je zdarma.
28. 9. 2021|

V Monaku zemřela sochařka Anna Chromy, autorka „prázdného pláště“ u Stavovského divadla

Ve věku 81 let zemřela v sobotu v Monaku sochařka Anna Chromy, česká rodačka. Potvrdila to hudební producentka Renata Sabongui, která s Annou Chromy spolupracovala. V Česku je známá její plastika u Stavovského divadla, která připomíná prázdný plášť, či postavy zdobící fontánu na nedalekém Senovážném náměstí v Praze.
19. 9. 2021|

Lidem se otevírá Lichtenštejnský palác v Praze a vila Benešových v Sezimově Ústí

Po několikaměsíční pauze se veřejnosti v sobotu opět otevírá Lichtenštejnský palác na pražské Kampě, který využívá vláda především jako reprezentační prostory premiéra. Lidé mohou navštívit i další vládní objekt, a to vilu někdejšího československého prezidenta Edvarda Beneše a jeho manželky Hany v Sezimově Ústí na Táborsku. V obou objektech musí mít návštěvníci předepsanou ochranu dýchacích cest.
5. 6. 2021|

30 let zpět: Slavnostní zahájení rekonstrukce Lichtenštejnského paláce v Praze

Před 30 lety byla v Praze slavnostně zahájena rekonstrukce Lichtenštejnského paláce v Praze, kde po jejím dokončení začala sídlit Hudební fakulta Akademie múzických umění. Zároveň sloužila veřejnosti jako centrum hudební a divadelní kultury.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
31. 5. 2021|

O státním svátku se lidem otevřely parlamentní a vládní budovy. K vidění byly i Babišovy dary

U příležitosti státního svátku se veřejnosti otevřela sídla některých běžně nepřístupných institucí. Lidé si mohli prohlédnout malostranské budovy Poslanecké sněmovny a Senátu. Zavítat mohli také do Lichtenštejnského paláce na Kampě, který slouží vládě, nebo do Černínského paláce na Hradčanech, kde sídlí ministerstvo zahraničí. Celkem si budovy prohlédlo více než 7000 lidí
8. 5. 2019Aktualizováno8. 5. 2019, 14:24|