TÉMA

Jana Drápalová

Brno se zbavuje dalších nemovitostí, většinou těch nepotřebných. Opozice ale kritizuje prodej bytů

Zastupitelé města Brna v úterý schválili prodej pozemků minimálně za 154 milionů korun, další desítky nemovitostí město k prodeji výhledově chystá. Podle vedení Brna jde o pozemky a domy, které krajské město nepotřebuje, případně pro něj nebudou v budoucnu mít žádnou hodnotu. Opozice s prodejem části majetku nesouhlasí, zejména pokud jde o bytové domy. Většinu nemovitostí ze seznamu zbytného majetku chce město prodávat transparentně, tedy formou veřejné dražby.
5. 3. 2024|

Brno podepsalo smlouvu na multifunkční halu za 4,4 miliardy. Stavba ještě čeká na evropskou dotaci

Brno podepsalo se zástupci firmy Hochtief CZ smlouvu na stavbu multifunkční haly na výstavišti za 4,4 miliardy korun. Stavba začne ale až na základě toho, jestli Evropská komise (EK) schválí možnost finanční podpory na stavbu ze strany veřejných zdrojů. Rozhodnutí má padnout v prvním pololetí. V případě neschválení může Brno od smlouvy bez sankce odstoupit. Na stavbu haly s kapacitou více než 13 tisíc diváků přispěje stát, kraj i město, které má obecně na investice předjednané dva úvěry ve výši až 4,5 miliardy korun.
16. 1. 2023Aktualizováno16. 1. 2023, 15:06|

Zastupitelé Brna schválili rozpočet s výdaji přes 18 miliard korun, město počítá s úvěrem

Zastupitelé Brna schválili na příští rok rozpočet s příjmy 16,4 miliardy a výdaji 18,1 miliardy korun. Město počítá i s úvěrem 2,3 miliardy korun. Mezi hlavní investice bude patřit stavba koncertního sálu nazvaného Janáčkovo kulturní centrum a multifunkční hala, o jejíž stavbě bude město rozhodovat podle aktuální ekonomické situace. Rozpočet kritizují opoziční Zelení a Žít Brno.
13. 12. 2022|

Kandidáti na brněnského primátora debatovali o řešení dopravní situace ve městě

Jedním z největších problémů města Brna je podle jeho obyvatel doprava. V průzkumu agentury Kantar pro ČT ji 93 procent respondentů označilo za zásadní či středně velký problém. Své vize pro řešení dopravní situace ve městě představili v předvolební debatě ČT lídři brněnských kandidátek: za SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09 Markéta Vaňková, za Lidovce a Starosty (KDU-ČSL + Starostové a nezávislí) Petr Hladík, za ANO 2011 René Černý, za Českou pirátskou stranu Marek Lahoda, za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů Jana Drápalová, za SPD, TRIKOLORU, MORAVANY a NK Tomáš Skřička a za ČSSD VAŠI STAROSTOVÉ Jiří Oliva.
15. 9. 2022|

Lídři kandidátek v brněnských komunálních volbách diskutovali o dostupném bydlení pro občany

Lídři kandidátek v Brně diskutovali v druhé části debaty ČT před komunálními volbami o tom, jak zlepšit dostupnost bydlení pro obyvatele města. Své návrhy představili za SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09 Markéta Vaňková, za Lidovce a Starosty (KDU-ČSL + Starostové a nezávislí) Petr Hladík, za ANO 2011 René Černý, za Českou pirátskou stranu Marek Lahoda, za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů Jana Drápalová, za SPD, TRIKOLORU, MORAVANY a NK Tomáš Skřička a za ČSSD VAŠI STAROSTOVÉ Jiří Oliva.
14. 9. 2022|

Kandidáti na brněnského primátora představili programové priority i pomoc podnikatelům s energiemi

Česká televize pokračuje v sérii debat před obecními volbami. Po té s ostravskými kandidáty na primátora se voličům představili lídři kandidátek v Brně. Své návrhy na fungování města, priority i parametry boje s energetickou krizí představili za SPOLEČNĚ - ODS a TOP 09 Markéta Vaňková, za Lidovce a Starosty (KDU-ČSL + Starostové a nezávislí) Petr Hladík, za ANO 2011 René Černý, za Českou pirátskou stranu Marek Lahoda, za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů Jana Drápalová, za SPD, TRIKOLORU, MORAVANY a NK Tomáš Skřička a za ČSSD VAŠI STAROSTOVÉ Jiří Oliva.
14. 9. 2022Aktualizováno14. 9. 2022, 22:22|

Zelení zahájili poslední fázi kampaně, tématy jsou klimatická krize nebo podíl žen v politice

Pro zahájení horké fáze předvolební kampaně si strana vybrala netradičně Brno. Zelení zdůraznili svoje programové priority, kterými jsou řešení klimatické krize a související nutnost zvýšit podíl žen v politice a veřejném působení.
31. 8. 2021|

Silnice 43 povede přes Brno-Bystrc. Jihomoravští zastupitelé zakotvili trasu v zásadách územního rozvoje

Silnice číslo 43 z Brna na Svitavy povede přes brněnskou městskou část Bystrc a potom dál na sever k Moravské Třebové. Jihomoravští zastupitelé zakotvili její trasu v zásadách územního rozvoje, jejichž aktualizaci na svém posledním zasedání před volbami schválili. Jednání zastupitelstva provázely protesty odpůrců bystrcké varianty.
17. 9. 2020|