TÉMA

Havárie letadla

Zaměstnanci Boeingu čelí podezření, že falšovali záznamy o inspekci letadel

Americká Federální letecká správa (FLS) spustila nové vyšetřování výrobce letadel Boeing. Ověřuje, zda zaměstnanci společnosti falšovali záznamy o inspekci jejích letounů. Kontroly souvisí s řetězcem potíží, který odstartoval v lednu, když se stroji 737 Max 9 za letu odtrhl nouzový východ. Desítky letadel následně dostaly dočasný zákaz letu, společnost vyměnila část vedení a musela drasticky snížit produkci.
7. 5. 2024|

Pád ukrajinského letounu v Řecku má osm obětí, vezl zbraně ze Srbska do Dháky

Při nehodě letadla, které havarovalo v sobotu večer na severovýchodě Řecka, zemřelo všech osm lidí na palubě. Letoun ukrajinské společnosti přepravoval zbraně ze Srbska do Bangladéše, oznámil v neděli srbský ministr obrany Nebojša Stefanović. Národnost obětí nehody neuvedl, podle řeckých médií šlo zřejmě o Ukrajince. Srbský ministr také řekl, že zboží na palubě patřilo srbské soukromé společnosti a že let měl všechna řádná povolení v souladu s mezinárodními předpisy.
17. 7. 2022|

Írán poskytl Ukrajině přístup k černým skříňkám letu PS752. Popírá obvinění, že boeing sestřelil

Írán umožnil Ukrajině plně spolupracovat na vyšetřování středeční katastrofy letu PS752. Ukrajinští experti podle ministra zahraničí Vadyma Prystajka získali přístup k jeho černým skříňkám. Kde bude jejich obsah analyzován, nebylo podle něj zatím rozhodnuto. Írán znovu kategoricky popřel tvrzení některých západních států, že ukrajinský stroj sestřelila jeho raketa.
10. 1. 2020Aktualizováno10. 1. 2020, 18:33|

V pražských Letňanech při přistání havarovalo malé letadlo

V pražských Letňanech v pondělí havarovalo malé letadlo Cessna 152. Pilot se při pokusu o přistání zranil, uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Podobná nehoda se v Letňanech stala i na konci května.
3. 6. 2019|