TÉMA

Cisterny

Nehoda vlaku s chemikáliemi v Ohiu se politizuje, postižené městečko navštívil v rámci kampaně Trump

Spojené státy hledají způsob, jak zlepšit bezpečnost na amerických železnicích. Vedlo k tomu na počátku února vykolejení desítek cisteren s jedovatými chemikáliemi ve státě Ohio. Kolem případu, který si nevyžádal ani jednu oběť, se zvedla obří politická kontroverze a místo incidentu navštívil bývalý prezident Donald Trump, který vede kampaň za své znovuzvolení v příštím roce.
4. 3. 2023|

Ukrajinská armáda podle úřadů obklíčila ruské jednotky severozápadně od Kyjeva

Ukrajinská armáda obklíčila ruské jednotky ve městech Irpiň, Buča a Hostomel. Vyplývá to ze sdělení místních úřadů, podle nichž se oblast bojů severozápadně od Kyjeva nachází na hraně humanitární katastrofy. Již v úterý ukrajinská armáda oznámila, že obsadila město Makariv západně od metropole. Obě strany konfliktu se ve středu dohodly na vytvoření devíti humanitárních koridorů, mezi evakuovanými městy ale není přístav Mariupol.
23. 3. 2022Aktualizováno23. 3. 2022, 18:53|

Blízký východ trápí nezvykle suché měsíce. Zima je přitom jediným obdobím v roce, kdy prší

Blízký východ se potýká se suchým začátkem zimy. Izrael i některá další místa ve východním Středomoří hlásí výrazně podprůměrné srážky. Období mezi listopadem a březnem je přitom jediné v roce, kdy v regionu prší. Rostoucí populace i zdejší zemědělství přitom vodu nutně potřebují.
12. 12. 2021|