Autobus narazil do budovy statistického úřadu. Na místě je pět zraněných

V pražských Strašnicích se srazil linkový autobus číslo 177 se dvěma osobními auty. Po střetu autobus narazil do budovy Českého statistického úřadu. Podle hasičů je poškozeno převážně opláštění budovy. Nehoda si podle prvních informací vyžádala pět lehce zraněných, záchranná služba si do péče převzala čtyři lidi. V místě je průjezdný pouze jeden jízdní pruh.

„V ulici Na Padesátém došlo k dopravní nehodě autobusu a dvou osobních aut. V místě nehody je průjezdný pouze jeden jízdní pruh. Při průjezdu místem události dbejte zvýšené opatrnosti a pokynů policistů,“ uvedla na Twitteru policie.

Na místě zasahovali hasiči z centrály a Strašnic. „Na místě je policie a záchranná služba, která si převzala do péče čtyři zraněné osoby. Provádíme průzkum pláště budovy, která byla dopravní nehodou zasažena,“ sdělili hasiči.

Mluvčí záchranářů mi potvrdila, že zraněných je jenom pět. Jsou lehce zranění. Čtyři z nich byli transportováni do nemocnice. Pátému to bylo doporučeno také, ale odmítl a rozhodl se podepsat revers.
Nikola Reindlová
redaktorka ČT

Hasiči později dodali, že byl poškozen hlavně plášť budovy. „Po dohodě s hasiči DPP jim místo předáváme a naše jednotky se vrací na své základny,“ informovali. Záchranná služba na Twitteru napsala, že na místě se podle prvních informací lehce zranilo pět lidí.