Aplikace, které usnadňují přístup k informacím ČT

Praha – Nová média České televize postupně připravují aplikace programů ČT24, ČT4 a internetového archivu pořadů „iVysílání“ pro mobilní telefony, počítače, tablety a chytré televizory. Dostupná je nová verze zpravodajské aplikace pro telefony iPhone a také aplikace pro mobily s OS Android, Symbian a Samsung Bada. Stáhnout si ji můžete také do tabletů iPad, které mají stejně jako telefony iPhone k dispozici i aplikaci iVysílání. Přímé přenosy zápasů a veškeré vysílání sportovního kanálu ČT4 mohou nyní sledovat uživatelé iPhonů, chytrých Nokií nebo mobilů s operačním systémem Android či Bada. Další moderní aplikací je zpravodajská lišta, která posiluje uživatelsky pohodlný přístup k nejnovějším událostem.

Prostřednictvím aktualizované aplikace ČT24 pro telefony iPhone mohou zájemci sledovat živé vysílání ve formě videa i samotného zvuku. Služba obsahuje kromě aktuálních zpráv z domova, ze světa i ze sportu také přehled posledních událostí z pořadů Otázky Václava Moravce a Hyde Park. Kromě dalších praktických funkcí nabízí aplikace pro iPhone možnost odeslat článek e-mailem, sdílet na Facebooku nebo jej snadno uložit do paměti telefonu. Nová generace aplikace přináší zásadní modernizaci, rozšířené možnosti personalizace a jako novinku informační službu. Na mimořádné události uživatele okamžitě upozorní tzv. push notifikace.

Pro telefony iPhone je nově k dispozici také aplikace iVysílání vyvinutá ve spolupráci s Motion Media, jejímž prostřednictvím je možné sledovat veškeré pořady odvysílané za posledních sedm let, na které má ČT internetová práva. Jedná se o první telefon s touto aplikací, další budou brzy následovat.

Vše pro iPad

Zpravodajská aplikace ČT24 je dostupná i pro tablety iPad. ČT ji nyní vylepšila, takže teď nabízí dvojnásobnou kvalitu u živého vysílání ČT24, vybraných videí v reportážích a obsahuje i žádanou podporu pro multimediální službu AirPlay. Ta umožňuje propojit různé domácí přijímače multimédií - telefony, tablety a televize - a sledovat vybrané pořady stažené v iPhonu nebo iPadu přímo v televizoru.

Na konci srpna dostali uživatelé iPadů další vylepšení, pomocí něhož je možné pořad Hyde Park nejen sledovat živě a posledních několik vydání pořadu rovněž ze záznamu, ale také zadávat dotazy do vysílání on-line, diskutovat během vysílání a propojovat vše na sociální sítě. 

Uživatelé tabletů iPad mají k dispozici také kompletní videoarchiv České televize - aplikaci iVysílání, která umožní uživatelům přehrát si záznamy i živá vysílání všech kanálů ČT v přehledné podobě. Od září je nově pro sportovní fanoušky k dispozici také aplikace ČT4.

Zpravodajství ČT24 v iPadu
Zdroj: ČT24

Aplikaci ČT24 - Zpravodajství pro iPhone stahujte zde

Aplikaci iVysílání pro iPhony stahujte zde

Aplikaci ČT24 - Zpravodajství v systému Android stahujte zde

Aplikaci ČT24 - Zpravodajství pro Nokie se Symbianem^3 stahujte zde

Aplikaci ČT24  - Zpravodajství pro Samsung Bada stahujte zde

Aplikaci ČT24  - Zpravodajství pro Windows Phone 7 stahujte zde

Aplikaci ČT24 pro iPad stahujte zde

Aplikaci iVysílání pro iPad stahujte zde

Aplikaci iVysílání pro Android stahujte zde

Aplikaci iVysílání pro Symbian^3 stahujte zde

Aplikaci ČT4 - Sport pro iPad stahujte zde

Aplikaci ČT4 - Sport pro iPhone stahujte zde

Aplikaci ČT4 - Sport pro Nokie se Symbianem^stahujte zde

Aplikaci ČT4 - Sport v systému Android stahujte zde

Aplikaci ČT4 - Sport pro Samsung Bada stahujte zde

Aplikaci ČT4  - Sport pro Windows Phone 7 stahujte zde

Aplikace pro Androidy, Nokie i telefony Samsung

Aplikace ČT24 je již dostupná také na platformě operačního systému Android. Stáhnout si ji můžete zdarma z Android Marketu. Čtečka webu ČT24 přináší podobně jako v případě telefonů iPhone roztřídění do jednotlivých rubrik, možností je i čtení stažených článků v offline režimu. Nechybí ani živé streamované vysílání. V Android Marketu najdete i aplikaci iVysílání, která obsahuje záznam pořadů všech čtyř kanálů ČT za posledních sedm let.

Aplikace ČT24 v operačním systému Symbian^3 nabízí rovněž rychlý přehled hlavních událostí přehledně řazených v rubrikách, pohodlné listování mezi zprávami na dotykové obrazovce i rychlý přesun na živé sledování ČT24. Aplikace je ke stažení v OVI Store. Na Nokiích se Symbianem^ 3 spustíte také on-line videoarchiv ČT iVysílání. Aplikace ČT24 a ČT4 jsou k dispozici také pro systém Windows Phone 7, kterou využívají např. telefony HTC, Nokia, LG nebo Samsung.

Dalším mobilním operačním systémem je Samsung Bada. Živé vysílání v systému Bada je přístupné pro přístroje Samsung Wave, přičemž v Česku se prodává pět druhů těchto mobilů.  

Nově je uživatelům k dispozici aplikace iVysílání ČT pro Samsung Galaxy Tab, která je uzpůsobená pro plné využití všech možností tohoto tabletu při přístupu do nejobsáhlejšího televizního on-line videoarchivu v Česku. Aplikaci je možné stáhnout ve variantě pro Samsung Tab 7.0 Plus i pro velké tablety Samsung Tab 10.1 a 8.9.

Aplikace pro telefony Samsung
Zdroj: ČT24

Aplikace pro sportovní ČT4

Na své si přijdou i sportovní fanoušci. Aplikace ČT4 přináší možnost v telefonech iPhone,  Samsung se systémem Bada, chytrých Nokiích a mobilech se systémem Android sledovat sportovní zprávy, které jsou členěny do kategorií. Součástí aplikací je také živé vysílání programu ČT4. Sledovat je možné ale jen ty pořady, na které má Česká televize práva i pro internet a mobilní telefony. Na vývoji aplikací se podílí společnost Erika. Ke stažení jsou v App Store, v Ovi Store či Android Marketu, uživatelé telefonů Samsung mohou opět využít Bada Tv. Nově je aplikace ČT4 dostupná i pro tablety iPad.

Zpravodajská lišta ČT24 - snadný přístup k aktuálním informacím

Zpravodajská lišta zpráv z domova, světa, byznysu, kultury, sportu, dopravy nebo počasí na monitoru vašeho počítače je užitečná pomůcka pro orientaci v aktuálním dění, když nemáte čas hledat na webu nebo možnost sledovat televizi, rozhlas. To vše i bez aktivní návštěvy domovského portálu.

Zpravodajskou lištu ČT24 stahujte zde

„Podobná služba na českém trhu chyběla. Aplikace umožní bez jakékoliv vlastní aktivity na webu sledovat aktuální textové zprávy z vysílání ČT24. Pokud některá zpráva uživatele zaujme, lze rychle přejít na internetový portál ČT24. Lišta v počítači je efektivním on-line zpravodajstvím, a měla by tak posílit postavení ČT24 jako moderního seriózního média,“ uvedl výkonný ředitel ČT Nová média Milan Fridrich.

Každý, kdo si zdarma stáhne aplikaci, bude mít k dispozici aktuální zpravodajské informace tak, jak se zobrazují na liště ve vysílání ČT24. Lištu lze v počítači umístit na horní okraj nebo hned nad základní lištu Windows (doporučená varianta). Obrazovka se novému nastavení automaticky přizpůsobí a zprávy se aktualizují přesně tak, jako je tomu v televizním vysílání. Útvar ČT Nová média připravil aplikaci ve spolupráci s firmou Erika.