Jaká je vize Prahy: Bourat, či nebourat?

Centrum současného umění DOX pořádá debaty určené všem, kterým není lhostejná kvalita života v hlavním městě. 13. 12. diskutoval panel odborníků o výstavbě moderních budov v historické části Prahy, konkrétně o případu domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Debatu z cyklu Jaká je vize Prahy nazvanou Bourat, či nebourat? přenášel web ČT24 živě. Záznam je k dispozici v tomto článku.

Anotace: Argument proti bourání a názor na osud nejenom rohového domu na Václavském náměstí č. 47 předložila Kateřina Bečková, předsedkyně Klubu za starou Prahu. Druhá strana sporu - arch. Jan Pokorný, autor a zástupci investora projektu - nepřijali pozvání DOX zúčastnit se diskuse a předložit své argumenty.

Panelu odborníků se účastní: Adam Gebrian (teoretik a propagátor architektury), Jan Šépka (architekt), Josef Vomáčka (nezávislý publicista). Moderuje: Pavel Švec (MF Dnes). Podněty, které z debaty vzejdou, budou předány Magistrátu hl. m. Prahy.

Ideje a umění z Centra současného umění DOX - Jaká je vize Prahy (zdroj: ČT24)

Kde: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7.

Záznamy předchozích diskusí z cyklu Jaká je vize Prahy i záznamy ostatních debat, které web ČT24 zprostředkoval z Centra DOX, najdete na následujícím odkazu: