Český start-up Productboard získal od investorů více než miliardu korun

Byznys ČT24: Zakladatel a šéf Productboardu Hubert Palán (zdroj: ČT24)

Přes miliardu korun – konkrétně 45 milionů dolarů – investovaly společnosti Sequoia Capital a Bessemer Venture Partners a současní investoři do českého start-upu Productboard. V tiskové zprávě to oznámila ve středu samotná firma, která usnadňuje práci produktovým manažerům. Podle časopisu Forbes jde o největší investici české start-upové historie.

Podařilo se nám rozšířit možnost využití našeho systému, čímž jsme se stali relevantním nástrojem pro velké firmy a nadnárodní korporace, uvedl k investici zakladatel a šéf Productboardu Hubert Palán. „Věřím však, že jsme stále teprve na začátku a že máme potenciál dosáhnout na ještě vyšší mety,“ dodal. 

Productboard v roce 2014 založili a stále vedou Palán s Danielem Hejlem. Jejich více než stočlenný tým v současnosti na systému pracuje z kanceláří v Praze a San Franciscu.

Hodnota Productboardu se touto investicí dostala na 350 milionů dolarů (téměř osm miliard korun), uvedl Forbes. Nové peníze mají firmě pomoci stát se nejrozšířenějším světovým nástrojem pro produktový management, který budou využívat všechny firmy stavějící digitální produkty.

Široký okruh zákazníků

Samotná firma uvádí, že platformu Productboard využívá přes 2500 start-upů i etablovaných firem pro lepší porozumění zákazníkům, ujasnění si strategie, sjednocení práce týmů na společném cíli a uvedení správných produktů na trh v pravý čas.

Mezi klíčové klienty patří Microsoft, Avast, Zendesk, Unity nebo například UiPath, která bývá označována za nejrychleji rostoucí enterprise softwarovou firmu světa, dodává zpráva.