Limitované bankovky s podobiznou Karla Gotta fanoušci vykoupili za pár hodin. Někdo strávil ve frontě i tři dny

V neděli začal prodej pamětních eurobankovek s podobiznou Karla Gotta. U příležitosti zpěvákových 80. narozenin jich v limitované edici vyšlo pět tisíc kusů. Sběratelé si je mohli koupit pouze v Praze na Jungmannově náměstí. Někteří zájemci tak ve frontě čekali už od čtvrtka, v neděli dosahovala fronta stovek metrů. Bankovky nakonec fanoušci vykoupili během čtyř hodin.

Bankovka s nominální hodnotou nula euro vyšla v rámci projektu Euro Souvenir Česko v limitované a číslované sérii. Bankovky se prodávaly prostřednictvím dvou speciálních výdejových automatů v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí.

Davy lidí totiž čekaly ve frontě i několik dní a v neděli byla na Jungmanově náměstí fronta dlouhá stovky metrů. Prodej byl omezen tak, že si každý zájemce mohl pořídit pouze dvě bankovky. Přesto byla limitovaná série během čtyř hodin vyprodaná.

Někteří fanoušci strávili ve frontě několik nocí (zdroj: ČT24)

Cena bankovek byla 50 korun, podle odborníků však může do budoucna značně vyrůst. Důvodem je jednak poměrně malý počet vydaných kusů, a pak také obrovská popularita Karla Gotta nejen u českých fanoušků, ale také v Německu, Rakousku i dalších zemích.

Bankovky jsou navíc očíslované, některé tak budou mezi sběrateli ještě žádanější. Třeba eurobankovka s rokem Gottova roku narození (č. 1939).