Obrázek bomby na toaletě přiměl pražské policisty k prohlídce letadla

Policie v neděli večer na letišti v Praze prověřovala, zda na palubě letadla není bomba. Učinila tak poté, co letuška našla na toaletách obrázek s bombou. Letoun bezpečně přistál, pyrotechnici v něm ani v zavazadlech bombu nenašli. Nevznikla škoda, nikdo nebyl ohrožen.

Letadlo na lince z Manchesteru do Prahy plánovaně přistálo kolem 18:30. Jeho kapitán si vyžádal asistenci policie. „Letuška nalezla na toaletách obrázek, na kterém byla vyobrazena bomba. Kapitán letadla vyhodnotil situaci jako hrozbu,“ uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Pyrotechnické prohlídky letounu, zavazadel z podpalubí i příručních zavazadel byly podle mluvčí negativní. „Opatření na letišti Václava Havla v Praze kvůli hrozbě bomby na palubě letadla bude za několik minut ukončeno,“ uvedla Rendlová na twitteru krátce před 22:30.

V letounu bylo spolu s posádkou 183 cestujících. Policie od nich zjišťovala, zda nemají k události nějakou informaci nebo jestli neviděli něco podezřelého. Poté je propouštěla k jejich další cestě, řekla mluvčí.