Pražské letiště kvůli oslavám vzniku Československa na hodinu a půl zastaví lety

Letiště Václava Havla v Praze bude v neděli odpoledne kvůli vojenské přehlídce na Evropské třídě od půl druhé do tří hodin uzavřeno pro všechny odlety a přistání. Přerušení provozu se dotkne přibližně 24 letů. Pozemní odbavení cestujících a ostatní provoz letiště bude fungovat bez omezení, lidé by si ale měli v neděli naplánovat cestu na letiště s dodatečným předstihem.

O omezení provozu ruzyňského letiště ve středu informoval jeho mluvčí Roman Pacvoň. Letiště podle něj s předstihem informovalo všechny letecké společnosti o přerušení provozu a požádalo je o to, aby naplánovaly své lety mimo uzávěru vzdušného prostoru.

„Cestujícím doporučujeme, aby v den oslav výročí sledovali bedlivě internetové stránky svého dopravce či Letiště Praha, kde se dozvědí aktuální informace ohledně času svého odletu či příletu,“ uvedl Pacvoň. 

 Letiště Václava Havla rovněž vyzvalo cestující, aby si v den konání oslav stoletého výročí vzniku Československa naplánovali cestu na letiště s dostatečným předstihem. Kvůli přehlídce bude totiž uzavřena pro automobily i MHD Evropská ulice, která slouží jako spojnice na letiště.

Vojenské přehlídky se v neděli odpoledne zúčastní více než dvě tisícovky vojáků, hasičů, policistů, celníků či strážníků s technikou. Nejprve proletí vojenská a policejní letadla a vrtulníky, následovat bude pochod vyčleněných jednotek a průjezd techniky. Přehlídku zakončí přelet armádních vrtulníků s dýmem v barvě československé trikolory.