Nedaleko Zlína havaroval městský autobus, několik lidí je zraněno

Zlín - Krátce po šesté ranní se nedaleko Zlína převrátil přes silnici kloubový autobus městské hromadné dopravy. V autobuse cestovalo asi třicet cestujících. Silnice mezi Velíkovou a Zlínem je tam od 10:00 opět průjezdná, informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Havarovaný autobus musela vyprostit těžká technika.

Po havárii došlo k úniku provozních kapalin a olejů z motorové části autobusu. Uniklé látky do půdy blízkého pole byly postupně hasiči zlikvidovány za pomoci sorbentů.

Čtrnáct lidí bylo zraněno, z toho dva vážněji. Jeden člověk byl převezen do nemocnice s podezřením na poranění páteře a další se zlomeninou nohy. Celkem záchranná služba odvezla z místa nehody devět lidí. Uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Podle svědků jel řidič příliš rychle. Řidič ale tvrdí, že kloubový autobus se rozkýval sám od sebe a jeho zadní část se stala neovladatelnou. Dostal tak prý smyk a převrátil se na stranu kolmo přes vozovku, řekla Bartíková.

Soudní znalec již prověřil technický stav 14 let starého autobusu a policisté čekají na jeho posudek. Zatím podle mluvčí nevylučují ani technickou závadu vozu.

  • Krátce po šesté ranní se ve čtvrtek 3. ledna nedaleko Zlína převrátil přes silnici kloubový autobus městské hromadné dopravy. autor: HZS Zlínského kraje, zdroj: HZS Zlínského kraje http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/34/3357.jpg
  • Nedaleko Zlína se 3. ledna převrátil přes silnici kloubový autobus městské hromadné dopravy. autor: HZS Zlínského kraje, zdroj: HZS Zlínského kraje http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/34/3356.jpg
  • Krátce po šesté ranní se ve čtvrtek 3. ledna nedaleko Zlína převrátil přes silnici kloubový autobus městské hromadné dopravy. Čtrnáct lidí bylo zraněno, z toho dva vážněji. Jeden člověk byl převezen do nemocnice s podezřením na poranění páteře a další se zlomeninou nohy. autor: HZS Zlínského kraje, zdroj: HZS Zlínského kraje http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/34/3359.jpg