Francouzka třikrát porodila - pokaždé 19. července

Jassans-Riottier (Francie) - Neuvěřitelná věc se povedla Séverine Valençotové z Jassans-Riottier nedaleko francouzského Lyonu. Novopečená matka totiž porodila už třetího potomka ve stejný den jako oba předchozí. Pětiletý Alban, tříletý William a několikadenní Charley se liší jen rokem, kdy přišli na svět, narozeniny ale budou všichni slavit 19. července.

Případ rodiny Valençotových je vzácný nejen ve Francii. Podobné případy jsou zatím známé jen dva na celém světě. Šance, že se něco podobného povede, má asi jedna z 48 milionů maminek. Charley přitom stihl narození 19. července doslova o fous. „Ve dvě odpoledne mi začaly kontrakce. Na svět přišel o půl jedenácté v noci. Sledovali jsme hodinky a říkali si, že přijde pět minut po půlnoci a bude pozdě. Ale nakonec to zvládl,“ říká Séverine Valençotová.

Francouzka Valençotová porodila už třetího syna ve stejný den (zdroj: ČT24)

Kluci se údajně nemusejí bát žádných nevýhod. Rodiče slibují, že jejich narozeniny neošidí. Fakt, že je všechny spojuje stejný den, vidí jejich otec Guillaume Valençot jako velké plus: „Být bratry je samo o sobě velmi silné pouto. Myslím, že společný den narození jejich vztah jen posílí a rodinu to ještě víc sblíží - a to je to nejdůležitější.“ „Myslím, že každý z nich bude mít svůj vlastní dort,“ předpokládá maminka Séverine. Alban podle ní miluje velké dorty a velké oslavy. Skutečné problémy přijdou až v době dospívání, obává se šťastná maminka.