Klip týdne: Justin Bieber na podivné hostině

Po čtyřech letech se se svým vlastním sólo singlem vrací na scénu kanadský zpěvák a idol mladé generace Justin Bieber. Skladba nese název Yummy a je předzvěstí jeho chystaného nového alba.

Po letech, kdy se věnoval především spolupráci a kompilacím s ostatními interprety, při nichž zabrousil do různých žánrů country počínaje a tanečním parketem konče, se mladý zpěvák vrací na scénu se svou sólovkou.

Ta se odkloňuje od popu a nese se v duchu R&B, a ač jde o skladbu, ve které interpret opěvuje svou drahou manželku, překvapivě postrádá emoce či nějakou výraznější linku. Postavena je spíše na až vtíravém refrénu. 

K singlu samotnému vyšlo nejprve lyric video a až o pár dní později i oficiální videopklip. V něm Justin zavítá do luxusní, až výstřední restaurace, kde v obklopení excentrických hostů ochutnává desítky barevných exotických jídel, dezertů a prapodivných jedlých směsí. 

Nový singl je předzvěstí chystaného pátého studiového alba, jehož datum vydání zatím interpret neprozradil. Součástí masivního proma, které zpěvák rozjel na sociálních sítích, je však i desetidílný dokument, jejž začne YouTube vysílat koncem ledna a ve kterém mladý Kanaďan slibuje odhalit svou pravou tvář. Fanoušci si tak při něm mohou zkrátit čekání na novou desku.

Justin Drew Bieber (* 1. března 1994 London, Ontario, Kanada) je kanadský pop/R&B zpěvák. Jeho aktuální manažer Scooter Braun ho objevil na videoportálu YouTube.

Bylo mu 12 let, když si poprvé zkusil účast na pěvecké soutěži ve Stratfordu, kde získal druhé místo. Umí hrát na kytaru, klavír, bicí a trubku. Jeho matka začala nahrávat videa svého syna na YouTube kvůli rodině a blízkým.

Ke konci roku 2009 vydal Bieber první studiovou nahrávku My World. V roce 2011 měl premiéru film Justin Bieber: Never Say Never a vyšlo jeho druhé studiové album Under the Misletoe. Jeho třetí album Believe vyšlo v roce 2012 a s ním singl „Boyfriend“. Jeho čtvrté album Purpose bylo vydáno v roce 2015. Poté už nevydal žádné samostatné album, ale spolupracoval na několika úspěšných kolaboracích „Cold Water“, „Let Me Love You“, „Despacito (Remix)“, „I'm the One“, „I Don't Care“, a „10,000 Hours“.

Za svoji kariéru získal několik ocenění včetně ceny American Music Awards v kategorii umělec roku (2010, 2012), cenu Grammy za nejlepší taneční nahrávku za píseň „Where Are Ü Now“ a Latinskou cenu Grammy.

Zdroj: Wikipedia

Justin Bieber
Zdroj: ČT24/Wikipedia