U Bystřice na Benešovsku se postupně srazilo několik aut. Těžce zraněno je sedm lidí

Silnici I/3 u Bystřice na Benešovsku v sobotu odpoledne zhruba na tři hodiny uzavřela nehoda, při které se postupně srazila čtyři auta. Zraněno je deset lidí, z toho sedm vážně. Mezi zraněnými byly tři děti, původně záchranná služba informovala o čtyřech zraněných dětech. Kvůli vyššímu počtu raněných byl aktivován traumaplán. Provoz byl obnoven krátce po 18. hodině, řekl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Nehoda byla hlášená kolem 14:45. „Podle šetření na místě k nehodě došlo tak, že řidič osobního vozidla (ročník 1980) přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetnul nejprve s jedním autem a následně s dalším čelně. Zezadu pak do vozidel narazilo další osobní auto,“ uvedla policie v aktualizované zprávě o nehodě na webu.

Podle prvotních informací se osobní auto vyhýbalo dvěma sraženým vozům před sebou a v protisměru se střetlo s protijedoucím autem. Okolnosti nehody budou dál zjišťovat benešovští dopravní policisté.

Podle mluvčího záchranné služby Marka Hylebranta je zraněno deset lidí, sedm těžce a tři lehce. „Zasahovaly tři letecké služby a šest našich posádek,“ řekl mluvčí. Všechny čtyři zraněné děti utrpěly podle Hylebranta těžké zranění. „Dvě letěly vrtulníkem do pražských nemocnic, jedno do nemocnice v Českých Budějovicích a jedno bylo transportováno pozemní cestou do pražské nemocnice,“ doplnil.

Traumaplán v sobotu v regionu aktivovaly integrované záchranné složky podruhé. Ráno to bylo zhruba na hodinu a půl kvůli vyššímu počtu lidí, kteří se v rodinném domě v Příbrami přiotrávili oxidem uhelnatým. Záchranáři je převezli do tří nemocnic.