Poslanec Snítilý podpoří návrh státního rozpočtu

Praha - Poslanec Evžen Snítilý podpoří příští týden při hlasování ve sněmovně návrh státního rozpočtu. Píší to Hospodářské noviny (HN). Jeho hlas je klíčový, vzhledem k rozložení hlasů ve sněmovně by bez něj vláda téměř jistě neuspěla. Snítilý tvrdí, že se rozhodl podpořit vládní koalici sám od sebe.

„Kladu si otázku: Můžeme mít v době, kdy k nám dorazila finanční krize a kdy zároveň budeme předsedat Evropské unii, neschválený rozpočet? Já si na tuto otázku odpovídám, že nemůžeme. Proto se nyní kloním k tomu, že rozpočet podpořím,“ prohlásil Snítilý ve středu ve sněmovně.

Rozpočtu odmítá dát hlas trojice poslanců ODS Vlastimil Tlustý, Jan Schwippel a Juraj Raninec. Za tyto muže má vláda už náhradu. Hlasovat budou Miloš Melčák, Michal Pohanka a Petr Wolf. Ale i v tomto případě chybí jeden hlas. Dodá ho nejspíš právě Snítilý.

Snítilý však nepodpoří návrh ministra financí Miroslava Kalouska na snížení sociálního pojištění o 1,5 procenta. O něm budou poslanci hlasovat na začátku příštího týdne. „Nelíbí se mi, že se mají daně měnit každého půl roku. Je tedy vysoce pravděpodobné, že návrh vlády nepodpořím,“ uvedl Snítilý.