Na pražském Újezdě dopoledne vykolejila tramvaj a lehce zranila dvě osoby

Praha - Na Malé Straně u zastávky Újezd dnes dopoledne vykolejil druhý vůz tramvajové soupravy, který poté narazil do napájecího sloupu trolejového vedení. Provoz ve směru k Andělu se zhruba na půl hodiny zastavil, v opačném směru jezdily tramvaje normálně. Dvě lehce zraněné osoby byly po ošetření v motolské nemocnici podle mluvčí Evy Jurinové propuštěny domů.

„Tramvaji linky 9, která jela ve směru z centra, vykolejil na Újezdě zadní podvozek druhého vozu,“ popsal nehodu dispečer Dopravních podniků. Vykolejení podle vrchního inspektora Drážní inspekce Praha Jána Pristacha způsobil železný klín v prostoru výhybky, který policisté našli na místě. Médiím pak ukázali jeho nákres a nevyloučili, že ho někdo mohl v koleji nechat úmyslně. „V současné době celou událost prošetřují policisté oddělení dopravních nehod a zatím nelze spekulovat, zda se bude jednat o přestupek či trestný čin,“ sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Náraz byl tak silný, že ochranná část sloupu praskla a střepy z rozbitého okna tramvaje zranily několik lidí, které záchranáři ošetřili na místě. Jednadvacetiletou dívku s naraženou hlavou a čtyřiadvacetiletého muže s úrazem ruky a nohy pak odvezli do nemocnice.

Podle mluvčí pražské záchranky Jiřiny Ernestové vypadala situace na místě zpočátku dramaticky, ale nakonec záchranáři ošetřili jednadvacetiletou dívku s naraženou hlavou a čtyřiadvacetiletého muže s úrazem ruky a nohy. „Oba lehce zranění, žena a muž, byli po ambulantním ošetření propuštěni domů a jsou naštěstí v pořádku,“ dodala mluvčí nemocnice Eva Jurinová.

Vyšetřovací důstojník pražských hasičů uvedl, že u nehody vůbec nezasahovali. Tramvaje nejezdily od 10:56 do 11:35 ve směru Újezd - Anděl, v opačném směru byla doprava normální. Škodu na tramvaji odhadla drážní inspekce na zhruba půl milionu korun.