Šance na postup do play off se olomouckým florbalistkám vzdalují

Olomouc - Těžkou ránu dostaly šance olomouckých extraligových florbalistek FBS Olomouc na postup do play off. Desáté Hanačky neudržely doma dvoubrankový náskok proti jedenácté Jihlavě, prohrály na nájezdy 2:3 a v tabulce se propadly na předposlední pozici.

V záchranářském duelu to dlouho vypadalo, že si Olomouc pod vedením nové trenérky Prouzové připíše třetí výhru v sezóně. Ve třicáté druhé minutě to po gólu Petry Kamínkové bylo 2:0 a hosté nevypadali, že by měli na to zápas otočit. Jihlavě však pomohl gól, který dala o tři minuty později Eva Mácová a ve třetí části hry se hosté dočkali vyrovnání, když se pět a půl minuty před koncem stejná hráčka prosadila podruhé. „Bohužel byla škoda toho kontaktního gólu, který byl velmi laciný a potom v určitých fázích nás soupeř trochu zatlačil, měli jsme problém dostat se na jeho branku nebo vytvořit si dobrou střeleckou příležitost,“ zhodnotila utkání trenérka FBS Olomouc Petra Prouzová.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Hanačkám se přes veškerou snahu vítězný gól dát nepovedlo, v rozhodujících nájezdech navíc neuspěla kapitánka Matulíková. To jihlavská Svobodová si počínala výrazně lépe, hosté vyhráli 3:2 a Olomouci mizí play off v nedohlednu. Na osmé Židenice ztrácí pět bodů. „Věřím, že to ještě ztracené není, samozřejmě to bude čím dál těžší, protože pokud chceme být mezi nejlepšími osmi, tak tři body se soupeři jako je Jihlava, jsou povinnost,“ dodala Prouzová.