TÉMA

Zločinecká skupina

Andrew Tate čelí v Rumunsku obžalobě z obchodování s lidmi

Rumunská prokuratura v pondělí obžalovala kontroverzního britsko-amerického influencera Andrewa Tatea, jeho bratra Tristana a jejich dvě spolupracovnice z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření zločinecké skupiny, která sexuálně vykořisťovala ženy. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na sdělení prokuratury pro závažnou trestnou činnost (DIICOT).
20. 6. 2023|

Samozvaný životní kouč, který chlapcům radil, jak být macho, musí zůstat v rumunské vazbě

Britský krajně pravicový influencer Andrew Tate předstoupil v Bukurešti před soud, který se zabýval jeho odvoláním proti uvalení třicetidenní vazby. Tribunál nakonec rozhodl, že kontroverzní Brit musí zůstat ve vazbě. Tate, který trvá na své nevině, je v Rumunsku obviněn ze znásilnění a založení zločinecké skupiny. Podobným obviněním čelil v minulosti i v Británii. Krátce před zatčením se navíc dostal do centra globální pozornosti twitterovou výměnou názorů s ekologickou aktivistkou Gretou Thunbergovou.
11. 1. 2023|

Za padělání peněz uložil soud pěti mužům napojeným na zločineckou skupinu tresty od šesti do devíti let

Olomoucký krajský soud potrestal pět mužů za padělání a pozměnění peněz tresty v rozpětí od šesti do devíti let. Šestého muže ze Slovenska zprostil obžaloby. Podle rozsudku se muži s napojením na italskou zločineckou organizaci chystali v roce 2014 tisknout eurobankovky a české koruny. Vytvořili ale jen zkušební bankovky, výroba nakonec nezačala, organizátoři z Itálie byli na Slovensku zadrženi. Rozsudek není pravomocný.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 15:59|

Parlamentní výbor doporučil poslancům, aby vydali Fica k vazebnímu stíhání

Mandátový a imunitní výbor slovenské sněmovny doporučil parlamentu, aby obviněného expremiéra a šéfa opozičních sociálních demokratů (Smer-SD) Roberta Fica vydal k vazebnímu stíhání. Šéfka výboru Anna Andrejuvová novinářům řekla, že zmíněný návrh podpořilo osm přítomných poslanců, dvě poslankyně menší vládní strany Sme rodina se při hlasování zdržely. Sněmovna se předlohou začne zabývat ve čtvrtek. Fico se jednání zmíněného výboru nezúčastnil, své stíhání označuje za politickou mstu a snahu o likvidaci opozice.
27. 4. 2022|

Slovenská policie obvinila expremiéra Fica ze založení zločinecké skupiny

Slovenská policie podle Denníku N obvinila expremiéra Roberta Fica a exministra vnitra Roberta Kaliňáka z několika trestných činů, včetně založení zločinecké skupiny a ohrožení daňového tajemství. Informaci listu Denník N potvrdil Fico i advokáti stíhaných.
20. 4. 2022Aktualizováno21. 4. 2022, 00:13|