TÉMA

Zdislava Pokorná

Babiš chce řešit údajné starší Turkovy výroky, věc považuje za závažnou

Předseda hnutí ANO a pravděpodobný budoucí premiér Andrej Babiš považuje za závažné údajné dřívější výroky Filipa Turka (za Motoristy). Mělo jít o rasistická či homofobní vyjádření. Babiš chce záležitost řešit začátkem příštího týdne na schůzce s představiteli Motoristů, vyjádřil se také, že by měli do vlády nominovat experty. O Turkovi se mluví jako o možném ministru zahraničí, s čímž nesouhlasí někteří politici i organizace Romea. Turek nařčení odmítá, zopakoval to i v ČT, hodlá se bránit i právní cestou. Zjištěními Deníku N se už zabývá policie.
11. 10. 2025Aktualizováno11. 10. 2025|

Baví mě svět mafiánů. Vždy, když něco píšu, objevím levotu, říká novinářka Pokorná z Deníku N

„Baví mě svět mafiánů a podvodů. Baví mě bavit se s těmi lidmi, zjišťovat, jak se snaží ohýbat zákon,“ říká novinářka Zdislava Pokorná z Deníku N. V podcastu Background ČT24 se vrací k dobám, kdy trávila u Pražského hradu i přes čtyřicet hodin týdně. Za pokrývání kauz z éry Miloše Zemana dostala Novinářskou cenu a napsala o nich i knihu. Mimo jiné proto, aby lidé nezapomněli. „Přijde mi, že když dojde k události, která Česko nějakým způsobem směřuje, a pak nastane změna, zapomene se na to, co bylo.“
16. 2. 2024|

Nejedlý vypovídal u inspekce BIS. Část poslanců chce k hradním kauzám z období Zemana zřídit vyšetřovací komisi

Poradce exprezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý ve čtvrtek ráno vypovídal u inspekce Bezpečnostní informační služby (BIS). Obdobím Zemanova mandátu obecně se chce zabývat i část poslanců, navrhují zřídit vyšetřovací sněmovní komisi. Upozorňují třeba na podezření kolem zadávání veřejných zakázek nebo nakládání s utajovanými dokumenty. Podle kritiků ale takové prověřování přísluší policii, nikoliv poslancům.
14. 9. 2023Aktualizováno14. 9. 2023|
Načítání...