TÉMA

Zájezdy

Turismus Čechů do zahraničí ožívá, zájem je o dražší destinace. Cizinci se ale do Česka vrací pomalu

Češi začínají opět častěji utrácet za dovolené. Cestovní kanceláře říkají, že klientů přibývá a letos znovu nakupují zájezdy i s předstihem. Zájem je také o dražší destinace. Oproti tomu zahraniční turisté v Česku stále chybí.
16. 3. 2024|

Část chalup v Česku má před letní sezonou plně obsazeno, někde ceny stouply i o 40 procent

Nejžádanější chaty a chalupy napříč republikou hlásí na letní prázdniny obsazeno. Strach rezervovat si termíny pobytu i s větším předstihem už podle provozovatelů lidé nemají. Neroste jen zájem, ale také ceny. Oproti loňsku zaplatí hosté na některých místech až o 40 procent víc.
24. 4. 2022|

Nákupní zájezdy do Polska opět nabírají na síle. Češi slyší na nižší ceny

Výhodnější kurz koruny vůči zlotému, základní potraviny dočasně bez daně a také pohonné hmoty levnější až o deset korun za litr. To všechno nyní láká Čechy k nákupu v Polsku ještě víc než v minulosti. Za hranice jezdí auta i autobusy. Jejich cíl je jediný – tržnice.
10. 4. 2022|

Vláda schválila kompenzace. Podpoří dopravce, kulturu i sport, přispěje na nájmy a prodloužila Antivirus A

Vláda prodloužila Antivirus A do konce roku a také zvýšila podporu. Firmám, které musely zavřít, stát proplatí celé mzdy s odvody až do výše padesát tisíc korun. Vláda  také ve středu rozhodla, že přispěje podnikatelům na komerční nájmy, a to padesát procent z celkového nájemného za toto období, kdy měli uzavřený či omezený provoz. Zároveň schválila i pokračování programů COVID –⁠ kultura nebo COVID –⁠ sport. Kompenzace dostanou i zájezdoví autobusoví dopravci, na pokrytí ztrát z krize pro ně stát vyčlenil miliardu korun. Ministerstvo financí také odloží podnikatelům zasaženým zákazy úhradu některých daní.
14. 10. 2020Aktualizováno14. 10. 2020, 21:55|