TÉMA

Vyproštění

Indickým záchranářům se podařilo vytáhnout všech 41 zasypaných dělníků

Indickým záchranářům se podařilo vytáhnout všech 41 dělníků, kteří před více než dvěma týdny uvázli v zasypaném silničním tunelu, informovala agentura Reuters s odkazem na místní úřady. Jen před několika hodinami záchranáři dokončili šachtu ke skupině, která pod zemí strávila 17 dní. Záchranáři pak dělníky vytáhli skrze ocelové potrubí o průměru 90 centimetrů.
28. 11. 2023Aktualizováno28. 11. 2023, 16:40|

K zavaleným dělníkům v Indii se dostaly léky. Záchranáři čekají na lepší vrtné zařízení

Záchranáři poslali léky nemocným ze skupiny čtyřiceti dělníků, kteří v noci na neděli uvázli v propadlém silničním tunelu na severu Indie. Záchranný tým se nyní snaží provrtat otvor, jímž by bylo možné protáhnout trubku o průměru asi devadesáti centimetrů, aby se zavalení dostali bezpečně ven. Postup prací je ale pomalejší, než se očekávalo. Průchod totiž blokují velké balvany. Na místo neštěstí bylo z metropole Dillí posláno výkonnější vrtné zařízení. Během středy o tom informovaly agentury AP a Reuters.
15. 11. 2023|

U Chebu se podařilo vyprostit vykolejenou lokomotivu. Provoz je plně obnoven

Na železniční trati mezi Chebem a Tršnicemi se podařilo ve středu dopoledne dostat zpět na koleje lokomotivu, která v úterý ráno skončila mimo kolejiště. Díky tomu už na hlavní trati z Chebu do Karlových Varů jezdí vlaky bez omezení. Některé soupravy musely doposud jezdit přes Františkovy Lázně, což způsobovalo zpoždění pět až deset minut. Provoz se podařilo plně obnovit po 13:00.
17. 8. 2022Aktualizováno17. 8. 2022, 15:05|

Policisté v Los Angeles vytáhli pilota z letadla těsně před nárazem vlaku

Policistům v Los Angeles se podařilo vyprostit muže z havarovaného malého letadla jen několik vteřin předtím, než do stroje narazil rychle jedoucí vlak. Video z incidentu zveřejnil na Twitteru místní policejní sbor a havárii zachytil rovněž jeden z kolemjdoucích, jehož jen těsně minul úlomek letadla, který vlak vymrštil do vzduchu. Pilot utrpěl lehčí zranění a ve vlaku se nikomu nic nestalo, napsal list The Guardian.
10. 1. 2022|