TÉMA

Volos

Všechny požáry v Řecku jsou pod kontrolou, riziko ale zůstává vysoké

Všechny požáry v Řecku se už podařilo dostat pod kontrolu. Hasiči v celé zemi napočítali skoro stovku požárů, z nichž polovina trvala méně než 24 hodin, uvedl řecký tisk. Nebezpečí vzniku a dalšího šíření požárů však kvůli týdny trvajícímu suchu zůstává vysoké. Výstraha před extrémním rizikem vzniku požárů platí v šesti oblastech, což je o jednu méně než ve čtvrtek. Dále hoří i jinde ve Středomoří.
28. 7. 2023Aktualizováno28. 7. 2023, 23:07|

Okolí hotelů na Rhodu tvoří místy spáleniště, turisty musejí lákat na slevy

Řecko dál bojuje s požáry. Situace je v současnosti nejvážnější u města Volos v centrální části země. Oheň tam zachvátil areál muničního skladu řeckého letectva a svědci mluví o explozích. Ostrov Rhodos je na tom už lépe. Úřady zrušily nařízení k evakuaci a obyvatelé všech obcí se poprvé od vypuknutí požárů mohou vrátit domů. Hotely se ale potýkají s výpadky elektřiny a rušením rezervací. Odliv turistů se snaží zastavit slevami.
27. 7. 2023|

Středomoří dál bojuje s lesními požáry, v Řecku hoří muniční sklad

Hasiči a dobrovolníci dále bojují s lesními požáry v Řecku, nejhorší je nyní situace na východě země, kde se plameny přiblížily k předměstí přístavního města Volos. V okolí jsou slyšet výbuchy po požáru muničního skladu, ve středu večer v oblasti zemřeli kvůli ohni dva lidé. Na Rhodu byla odvolána evakuace některých středisek na východě ostrova. Rozsáhlý požár vypukl na chorvatském ostrově Čiovo.
27. 7. 2023Aktualizováno27. 7. 2023, 20:14|