TÉMA

Vojenská rozvědka

Měl tajně hlídat kyberbezpečnost Izraele, neuhlídal však vlastní digitální stopu

Velitel tajné izraelské vojenské jednotky pro kybernetickou bezpečnost za sebou několik let zanechával rozsáhlou digitální stopu, která prozrazovala jeho totožnost spojenou s vysokou funkcí zpravodajského důstojníka. Vyšlo to najevo v posledních dnech, informoval deník The Guardian na svém webu.
9. 4. 2024|

Šéf špionů se nemůže skrývat ve stínech, atentáty na mě jsou marné, říká Budanov

Na interview se zahraničními novináři chodí ozbrojený pistolí. Další zbraně a vojenské vybavení má rozložené ve své kyjevské kanceláři. A chlubí se, že má „zdroje“ v blízkosti ruského vůdce Vladimira Putina. A navzdory tomu, že velí ukrajinské vojenské rozvědce během války s Ruskem, sedmatřicetiletý Kyrylo Budanov je nezvykle veřejně aktivní, přičemž touto otevřeností zdálky zastrašuje Moskvu, píše agentura Reuters.
14. 7. 2023|

„Zítra, pozítří, za týden.“ Jsme připraveni, protiofenziva může začít kdykoliv, zní z Kyjeva

Ukrajina je připravena zahájit protiofenzivu proti ruským silám, které po loňské invazi obsadily východ země. V rozhovoru to stanici BBC řekl tajemník ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov. Protiofenziva může začít kdykoliv, Ukrajina má podle něj teď „historickou příležitost“ a nesmí udělat chybu.
27. 5. 2023Aktualizováno27. 5. 2023, 17:42|

Kyjev může ukončit utrpení civilistů splněním požadavků Moskvy, prohlásil mluvčí Kremlu

Kyjev může ukončit utrpení ukrajinských civilistů tím, že splní požadavky Moskvy, prohlásil podle agentur mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Zástupce Kremlu se tak vyjádřil jen den poté, co ruské rakety, střely a drony opět masivně ničily energetickou infrastrukturu Ukrajiny a připravily miliony Ukrajinců o světlo, teplo i vodu.
24. 11. 2022|