TÉMA

Vlastník

Jihočeská likérka Fruko-Schulz mění kvůli válce majitele, ruští vlastníci končí

Jindřichohradecká likérka Fruko-Schulz změní majitele. Ruští akcionáři ze skupiny Ladoga prodají do konce roku své podíly, nově bude likérku vlastnit česká firma, řekl ředitel likérky Josef Nejedlý. Kvůli válce na Ukrajině přišla firma o některé odběratele a dlouholetou spolupráci s ní ukončila i banka. Ruská skupina Ladoga dosud vlastní firmu z 90 procent.
8. 11. 2023|

Peníze z veřejných zakázek v EU stále dostávají firmy napojené na Putina

Peníze z veřejných zakázek v Evropě dál proudí i k subjektům napojeným na režim Vladimira Putina. Výzkum agentury Datlab tvrdí, že jejich objem od loňského února prakticky neklesl – experti dopočítali pro firmy s vazbami na Rusko zakázky v Evropské unii za dvě a půl miliardy eur. I kvůli tomu chce tuzemské Ministerstvo pro místní rozvoj pomáhat zadavatelům zakázek s prověřováním uchazečů.
20. 4. 2023|

„Oprav dům, nebo dostaneš pokutu.“ Děčín chce donutit majitele objektů, aby o ně pečovali

Radnice v Děčíně chce začít pokutovat majitele nemovitostí, jejichž technický stav ohrožuje okolí. Na seznamu má přibližně třicet budov v soukromém vlastnictví. Podle města z nich do ulice opadává omítka, z některých se dokonce už zřítily části římsy. Majitelé tak postupně dostávají dopisy z radnice, aby své domy opravili. Pokud to neudělají, mohly by jim hrozit i statisícové pokuty.
26. 5. 2022|

Elon Musk kupuje Twitter. Dá za něj 44 miliard dolarů

Americký miliardář Elon Musk koupí internetovou společnost Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun). Získá tak kontrolu nad vlivnou sociální sítí používanou miliony lidí na celém světě. Twitter se po devíti letech přestane obchodovat na burze jako veřejná společnost.
25. 4. 2022Aktualizováno25. 4. 2022, 22:20|