TÉMA

Virginia

Trump během superúterý triumfoval

Americký exprezident Donald Trump zřejmě míří za jasným vítězstvím v souboji o republikánskou nominaci do listopadových prezidentských voleb. Během takzvaného superúterý, v němž republikáni rozhodují o svém kandidátovi celkem v patnácti státech, podle dosavadních výsledků vyhrál ve čtrnácti včetně Kalifornie, Texasu či Severní Karolíny. Jeho protikandidátka Nikki Haleyová získala důvěru ve Vermontu. V průběhu dne pak oznámila, že souboj o Bílý dům vzdává.
6. 3. 2024Aktualizováno6. 3. 2024, 23:33|

Bidenovi vyneslo superúterý nominaci v patnácti státech, na Samoi prohrál

Americký prezident Joe Biden podle očekávání s přehledem zvítězil v souboji o demokratickou nominaci během takzvaného superúterý. To přineslo rozuzlení demokratické nominace pro listopadové prezidentské volby v dalších patnácti státech a v Americké Samoi. Toto území je jediné, kde nyní utrpěl porážku.
6. 3. 2024Aktualizováno6. 3. 2024, 19:51|

Hurikán Ian zasáhl Floridu. Přicházejí nepotvrzené zprávy o stovkách mrtvých

Nepotvrzené zprávy z floridského okresu Lee hovoří o stovkách úmrtí po hurikánu Ian. „I když nemám potvrzená čísla, rozhodně vím, že oběti na životech se pohybují ve stovkách,“ řekl stanici ABC šerif okresu Lee Carmine Marceno. V sousedním Charlotte je potvrzených šest úmrtí, informoval list The New York Times. Hurikán kategorie čtyři působil od středy na Floridě ničivé záplavy a rozsáhlé škody.
29. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 23:46|

Američtí demokraté se po úterních volbách obávají volebního debaklu příští rok

Pro americké demokraty dopadly úterní volby špatně: ve Virginii jejich kandidát na guvernéra překvapivě prohrál a v New Jersey vyhrál jen těsně, přestože byl považován za jasného favorita. Ve straně to proto vyvolalo obavy z opakování katastrofického scénáře z roku 2009. Tehdy demokraté rovněž přišli o guvernérské křeslo ve Virginii a o rok později v kongresových volbách zaznamenali zdrcující porážku, když ve Sněmovně reprezentantů ztratili 63 křesel.
4. 11. 2021Aktualizováno4. 11. 2021, 22:34|