TÉMA

Trafo Gallery

In the House Pavla Duška je víc než beton. Vytvořil z něj i publikaci o výstavě

Pro výtvarníka Pavla Duška je hlavním materiálem beton. Své nejnovější betonové reliéfy nyní představuje v pražské Trafo Gallery. Zobrazuje na nich neexistující interiéry. K výstavě s názvem In the House vychází stejnojmenná publikace s betonovou obálkou.
27. 3. 2023|

Síla je v každodenním životě potřebná, nepochybuje malířka Silvia Krivošíková

Pro název výstavy Die Kraft použila slovenská výtvarnice Silvia Krivošíková německý výraz, který odkazuje k síle, energii a odhodlání. To vše vyjadřují její obrazy, jejichž půdorys tvoří naplňování ženství a mateřství. Vystavuje je v pražské Trafo Gallery.
3. 2. 2023|

František Matoušek „recykluje“ džíny na krajinu s Berounkou i portrét Goebbelse

Džíny, nůžky a sprej stačí výtvarníkovi Františku Matouškovi k jeho originální tvorbě. Stručné vystižení své práce použil i v názvu výstavy v pražské Trafo Gallery. Na malířské plátno z džínoviny zachytil krajiny i portréty.
27. 6. 2022|

Malíř Zdeněk Trs zachycuje kosmos v Popelavém svitu

Výtvarník Zdeněk Trs vystavuje v pražské Trafo Gallery výsledek své roční práce. Patnáct olejů na plátně spojuje geometrie, hra světla a stínu a také téma vesmíru. Čtyřiatřicetiletý umělec na nich zkoumá vztahy kosmických těles.
9. 11. 2019|

Posunul graffiti z ulice do galerie, z písmen ale neuhnul. V Trafo Gallery zahájil sezonu Zeb One

Patří k proudu graffiti umělců, kteří překročili hranice mezi ulicí a galerijní scénou. Jeho obrazy si z pouličního umění zachovaly geometrické tvary, které mají základ v písmu. Výtvarník Zeb One zahájil podzimní sezonu pražské Trafo Gallery výstavou Geometric. S umělcem, který v médiích nechce ukazovat tvář, natáčela redaktorka Eva Spáčilová.
17. 9. 2019|

Dana Sahánková ve své kresbě nikdy nenajde stání

Goethův Faust, jeden z nejvýznamnějších textů nejen německé literatury, se dlouhodobě prolíná do témat malířky Dany Sahánkové. Faustovská tematika tak nechybí ani na aktuální výstavě v pražské Trafo Gallery, kde ale umělkyně představuje i díla z dalších cyklů. Opakovaně pracuje s černou barvou a velkoformátovou kresbou.
30. 3. 2019|

Extrémní realismus vzbuzuje v Robertu Šalandovi škodolibost

V pražské Trafo Gallery vystavuje svou nejnovější tvorbu výtvarník Robert Šalanda. Výstavu nazval Extrémní realismus a ve svých kolážích z papíru, obrazech s jednoduchými symboly i v trojrozměrných objektech se tak trochu přiznává ke škodolibosti.
25. 1. 2019|