TÉMA

Sparta Praha

FAČR zahájila vlastní vyšetřování násilností po finále MOL Cupu v Plzni

Fotbalová asociace ČR (FAČR) spustila vlastní vyšetřování událostí po středečním finále domácího poháru (MOL Cup) mezi domácí Plzní a pražskou Spartou, kdy na hrací plochu vtrhli fanoušci obou klubů. Vedení FAČR oznámilo, že si od jednotlivých organizačních složek utkání vyžádalo podrobné podklady a se závěry seznámí výkonný výbor. Vedení plzeňského klubu vyjádřilo v prohlášení zaslaném ČTK lítost nad tím, že část fanoušků Viktorie vnikla na hřiště a dopustila se výtržností. Zároveň informovalo, že postupovalo v souladu s doporučeními a pokyny pořadatele, jímž byla FAČR.
23. 5. 2024Aktualizováno23. 5. 2024, 20:28|

Pražákův Kaprain může převzít Mafru a Synthesii, rozhodl antimonopolní úřad

Skupina Kaprain podnikatele Karla Pražáka může převzít ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) mediální skupinu Mafra, provozovatele rozhlasových stanic firmu Londa a pardubickou chemičku Synthesia. Rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže nabylo v pondělí právní moci, uvedl úřad na síti X.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 15:56|

Skotská fotbalová asociace by se měla omluvit, případně distancovat od poradce, říká Kulhánek

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) požádal britského velvyslance v ČR Nicka Archera, aby tlumočil Skotské fotbalové asociaci žádost o omluvu, případně o distancování od poradce pro rovnoprávnost a diverzitu Marvina Bartleyho. Ten Čechy označil za „zkažené ovoce“. S Archerem se shodl, že projevy rasismu ani xenofobie nepatří do fotbalu, ani do české a britské společnosti.
4. 10. 2021Aktualizováno4. 10. 2021, 13:37|

Ministr zahraničí Kulhánek si předvolá britského velvyslance kvůli urážkám českých dětí

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) si na pondělí předvolá britského velvyslance kvůli urážkám českých dětí v médiích a na internetu po fotbalovém utkání Sparty Praha s Glasgow Rangers.
1. 10. 2021Aktualizováno1. 10. 2021, 17:38|