TÉMA

Školáci

Čtvrtina mladých Ukrajinců chce po škole odejít do zahraničí, zjistil průzkum

Zhruba každý čtvrtý mladý Ukrajinec chce po dokončení školy opustit svou zemi. V městských oblastech má takový úmysl 31 procent studentů, na venkově je jich výrazně méně. Vyplývá to z průzkumu ukrajinské společnosti Vox Populi pro charitativní organizaci Saved.
11. 2. 2024|

Zájem o školní obědy zdarma je stále větší. Ministerstvo chystá novou dotační výzvu

Narůstá zájem o školní obědy zdarma. Díky nim se stravují tisíce školáků, kteří by do jídelny nechodili. Podle organizací i škol jde o největší nárůst za posledních deset let, kdy začaly vznikat tyto projekty. Ministerstvo práce a sociálních věcí dokončuje novou dotační výzvu, ta ale podle krajů přináší řadu úskalí. Posiluje sice jejich roli, přináší ale zvýšenou administrativu i finanční spoluúčast.
12. 3. 2023|

Zápisy do základních škol jsou kvůli koronaviru bez přítomnosti dětí. ČT spouští vzdělávací web

Na základních školách začínají zápisy dětí do prvních tříd, podle odhadů by se měly letos týkat téměř 140 tisíc předškoláků. Kvůli koronavirové epidemii se ale zápisy uskuteční bez přítomnosti budoucích žáků, někde i rodičů. Konkrétní termíny a způsoby podání přihlášky určují ředitelé jednotlivých škol. Období zápisů bude trvat do konce dubna.
1. 4. 2020Aktualizováno1. 4. 2020, 18:39|