TÉMA

Sebevraždy

Most Golden Gate přitahuje turisty, ale i sebevrahy. Těch je v USA stále víc

Ve Spojených státech neustále roste počet sebevražd. Loni dosáhl téměř padesáti tisíc. Dokládá to, jak vážnou krizí mentálního zdraví Američané procházejí. Administrativa prezidenta Joea Bidena to považuje za alarmující. Vyčlenila proto téměř čtvrt miliardy dolarů na pomoc při budování linek tísňového volání a preventivní programy pro všechny včetně dětí a dalších rizikových skupin.
4. 12. 2023|

Betonový kolos se pne nad Nuslemi půl století. Odolal tankům i těžkému metru, ale voda ho skoro dostala

Husákovy děti začínají slavit padesátku. A s nimi i to, co je od dětství provázelo: velká panelová sídliště, první dálnice, pražské metro – a „Nuselák“. Nuselský most byl otevřen 22. února 1973 po osmi letech výstavby a měl trojí účel. Především výrazně usnadnil všem spojení z Nového Města na Pankrác, ale také se stal důležitou součástí budované Severojižní magistrály a konečně i součástí první tratě metra.
22. 2. 2023|

Žádostí o změnu pohlaví přibývá. Problémy se sexuální identitou řeší nejvíce náctiletí

Přes pět tisíc lidí v Česku prodělalo změnu pohlaví. Během posledních let přibývá náctiletých, kteří problémy se sexuální identitou řeší. Nárůst odborníci přičítají vlivu sociálních sítí i osvětě.
24. 10. 2022|

Počet sebevražd v Česku za poslední dekádu klesal, ani první rok pandemie trend nezměnil

Podle informací Českého statistického úřadu (ČSÚ) u nás počet sebevražd mezi lety 2011 až 2020 setrvale klesal, přesto je stále nad průměrem Evropské unie. Na život si výrazně častěji sáhli muži, nejčernějším dnem v týdnu je z pohledu statistik pondělí. Vůbec největší sebevražednost je v Libereckém kraji.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 13:07|