TÉMA

Richard Vereš

Z pražské Koněvovy ulice bude od října Hartigova

Koněvova ulice v Praze 3 se bude od 1. října jmenovat Hartigova podle prvního starosty obce Žižkov. Na návrh Prahy 3 to v pondělí schválili radní hlavního města. Přejmenování se podle informací městské části bude týkat asi pěti tisíc lidí, kteří si budou muset ve lhůtě šesti měsíců od změny názvu bezplatně vyměnit občanské průkazy. Radnice k tomu spustí informační kampaň a webové stránky.
19. 6. 2023Aktualizováno19. 6. 2023, 14:12|

Primátorem Ostravy bude Jan Dohnal z ODS

Ostravu povede koalice složená z ANO a uskupení SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09), Ostravak, Starostové pro Ostravu a Piráti. Primátorem bude Jan Dohnal (ODS), který byl dosud náměstkem pro dopravu a sport. Dohodli se na tom v úterý zástupci jednotlivých koaličních subjektů. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu bude mít nová koalice převahu 37 hlasů. Je to o čtyři hlasy více, než měla dosavadní koalice tvořená ANO, SPOLU a Piráty, která se rozpadla kvůli štěpení ANO. ODS měla post ostravského primátora naposledy v roce 2002. Koaliční smlouvu zástupci stran podepíšou ve středu.
25. 4. 2023Aktualizováno25. 4. 2023, 21:05|

Ostravské ANO rozhodlo o nominaci na primátorský post. Tomáše Macuru má nahradit Hana Tichánková

Oblastní sněm hnutí ANO v Ostravě nominoval na primátorku města bývalou místostarostku městské části Jih a novou předsedkyni klubu městských zastupitelů ANO Hanu Tichánkovou. Novinářům to řekl ostravský předseda hnutí Richard Vereš. Koalice na ostravské radnici se rozpadla poté, co zastupitelský klub hnutí vyloučil primátora Tomáše Macuru, ANO má nicméně ambici ponechat si funkci primátora.
29. 3. 2023Aktualizováno29. 3. 2023, 22:12|

Ostravské ANO se otřásá. Primátor Macura do půl roku opustí funkci

Primátor Ostravy Tomáš Macura, který před týdnem opustil ANO, odejde do půl roku z funkce primátora. Spolu s ním odejdou i jeho dvě náměstkyně Zuzana Bajgarová, která už z hnutí rovněž vystoupila, i náměstkyně a předsedkyně klubu zastupitelů ANO Kateřina Šebestová. Shodl se na tom klub zastupitelů.
20. 2. 2023Aktualizováno20. 2. 2023, 21:24|

ANO chce, abych skončil jako primátor Ostravy, říká Macura. Tlak cítí i Vondrák, Havlíček mluví o spikleneckých teoriích

Vedení hnutí ANO údajně vyvíjí nátlak na odchod ostravského primátora Tomáše Macury z funkce. Macura, který ukončil členství v ANO, to ve čtvrtek napsal na Twitteru. Tlak cítí i moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO), který minulý týden rezignoval na funkci místopředsedy hnutí. Oba delší dobu kritizují směřování ANO a v prezidentské volbě nepodpořili předsedu ANO Andreje Babiše, ale jeho protikandidáta Petra Pavla. Podle prvního místopředsedy ANO Karla Havlíčka jsou Macura s Vondrákem v zajetí spikleneckých teorií. Do Ostravy přijel i hlavní manažer hnutí Jan Richter, který měl údajně zastupitelům ANO vyhrožovat, že pokud podpoří Macuru, bude oblastní organizace v Ostravě zrušena.
16. 2. 2023Aktualizováno16. 2. 2023, 21:01|

Do volební místnosti v ostravském Muglinově nepřišel za dva dny nikdo. Radnice chce okrsek zrušit

Ve volební místnosti v Mateřské škole Keramická v Muglinově ve Slezské Ostravě čekala pětičlenná komise na voliče marně. Přestože tam mohlo přijít odevzdat svůj hlas jednadevadesát lidí, nikdo se během dvou dnů nedostavil.
26. 9. 2022|