TÉMA

Přepadení

Po ozbrojených mužích v pohraničí Plzeňského kraje pátrají čeští a němečtí policisté

Do domu v obci v Plzeňském kraji poblíž hranic s Německem v noci vnikli ozbrojení muži a spoutali tam několik lidí. Policisté z České republiky i Německa po nich pátrají, do akce nasadili i vrtulník, sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Další informace zatím poskytovat nechce. Záchranná služba na místě nezasahovala, uvedla mluvčí Mária Svobodová. Podle zpravodajského webu iDNES se událost stala v Tlumačově na Domažlicku.
12. 4. 2024|

Štáb České televize přepadli při natáčení v San Franciscu

Štáb České televize byl přepaden a okraden při natáčení v americkém San Franciscu, kde se uskuteční schůzka prezidenta Joea Bidena s jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Podle zástupce šéfredaktora ČT Martina Řezníčka jsou zpravodaj i kameraman v pořádku.
14. 11. 2023|

Muži věznění kvůli vyloupenému klenotnictví jdou na svobodu. Pachové stopy jako důkaz nestačí

Krajský soud ve Zlíně rozhodl o propuštění Miloše Zezuly a Martina Skalického z vězení. Muži si odpykávali tresty osmi a pěti let za loupež v klenotnictví v Uherském Hradišti z roku 2015. V úterý Ústavní soud (ÚS) vyhověl jejich stížnostem, krajský soud tedy bude muset případ znovu otevřít. Jeho původní verdikt stál zejména na pachových stopách, jinak důkazy chyběly, svědkové nebyli schopní pachatele identifikovat. Oba odsouzení vinu popírají, například tvrdí, že v době loupeže byli v práci.
23. 2. 2022|

Policisté dopadli muže, který v Mladé Boleslavi přepadl banku. Hrozí mu deset let vězení

Kriminalisté v Liberci dopadli muže, který minulý týden v Mladé Boleslavi přepadl se zbraní pobočku banky a odnesl si z ní větší obnos peněz. Třiačtyřicetiletý muž se k loupeži přiznal, loupil prý kvůli dluhům. V Liberci, kde byl zadržen, má přechodné bydliště. Policie ho obvinila z loupeže a podala státnímu zástupci podnět na vazbu, hrozí mu až desetileté vězení. O vazbě by měl soud rozhodnout ještě ve čtvrtek, avizovala policie na webu.
27. 1. 2022|

Policie i nadále pátrá po ozbrojeném lupiči z Mladé Boleslavi, zveřejnila video z kamer banky

Po pachateli pondělního loupežného přepadení banky v Máchově ulici v Mladé Boleslavi policie stále pátrá. Dala k dispozici kamerový záznam z přepadení. Obrací se i na řidiče, kteří mají ve svých vozech nainstalované kamery a projížděli v čas loupeže, tedy kolem 17:30, ulicemi Máchova, Havlíčkova, U Stadionu, Jiráskova, Galetova a Třídou Václava Klementa. Jakékoliv informace, které by mohly policistům pomoci, mají lidé sdělovat na linku 158, informovala policie na svém webu.
18. 1. 2022|

Banku v Mladé Boleslavi přepadl ozbrojený lupič, odnesl si větší obnos peněz

V Mladé Boleslavi v pondělí večer přepadl banku ozbrojený a maskovaný lupič. Podle policie byl ve věku od třiceti do čtyřiceti let, mluvil česky, na sobě měl šedou pláštěnku a černé kalhoty. Z pobočky banky si odnesl větší obnos peněz. Kriminalisté po něm pátrají.
17. 1. 2022Aktualizováno17. 1. 2022, 21:03|

Americkými městy se šíří vlna kriminality náctiletých, mohou za ní být zavřené školy

Kromě pandemie koronaviru řeší Washington a další americká města také epidemii kriminality. Výrazně přibývá přepadení. Zločinů se často dopouštějí náctiletí, proto někteří odborníci zmiňují vliv už téměř rok uzavřených škol. Místo vyučování podle nich část dospívajících tráví dny na ulicích a nudu zahánějí třeba krádežemi vozidel.
14. 3. 2021|

30 let zpět: Černá kronika

Černá kronika bývala běžnou součástí televizních novin i aktualit. Kromě zpráv o vraždách, přepadeních nebo nehodách se v ní objevovaly či na ní jen navazovaly různé bizarnosti – jako třeba aféra kolem časopisu Sexpres.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
6. 6. 2020|

Potřetí zrušený rozsudek. Vrchní soud se postavil za obžalovaného z přepadení rodiny v Jedovnicích

Rozsudek nad Martinem Koudelkou, kterého na osm a půl roku poslal do vězení brněnský krajský soud, ve středu zrušil Vrchní soud v Olomouci. Rozhodl tak už celkově potřetí. Koudelka měl údajně přepadnout v Jedovnicích na Blanensku rodinu v jejich domě. Vrchní soud také nařídil, aby se věcí zabýval jiný senát než ten, který Koudelku už třikrát odsoudil.
11. 12. 2019|

Policie hledá muže, který v pražských Nuslích přepadl neslyšící ženu

Pražští kriminalisté pátrají po pachateli, který v pondělí čtvrtého listopadu večer v Křesomyslově ulici v Nuslích s pistolí a teleskopickým obuškem přepadl jednašedesátiletou neslyšící ženu.
19. 11. 2019|

Muž v masce z filmu Vřískot přepadl poštu v Děčíně. Policie ho dopadla

Maskovaný muž přepadl v pondělí poštu v Děčíně v městské části Boletice. O den později policie pachatele dopadla. V současnosti je ve vazbě. Podle informací Deníku.cz se muž během přepadení kryl maskou z filmu Vřískot.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 15:04|

VIDEO: Ozbrojený muž přepadl taxikáře. S autem i penězi ujížděl na Slovensko

Se zbraní v ruce přepadl v Hranicích na Přerovsku čtyřiačtyřicetiletý muž taxikáře. Donutil ho vydat mu peníze i auto, se kterým poté uprchl. Na Břeclavsku naboural do dvou policejních aut a policisté ho poté zhruba padesát kilometrů pronásledovali přes česko-slovenské hranice. Muže z Novojičínska zastavily až zátarasy a varovný výstřel na dálnici D2 u Malacek.
26. 7. 2019Aktualizováno26. 7. 2019, 12:19|

Vězeňský dozorce dostal za přepadení banky sedm let. S dopadením pomohli policisté ze Slovenska

Okresní soud v Ostravě poslal na sedm let do vězení bývalého vězeňského dozorce ze Slovenska Petera Danča za přepadení ostravské pobočky UniCredit Bank. Muž, který na obsluhu namířil střelnou zbraň, si z banky odnesl 85 tisíc korun. Dopaden byl i díky slovenským policistům, kteří na kamerových záznamech poznali tamního známého recidivistu.
23. 7. 2019|

Dva podezřelé z vraždy čerpadlářky v Nelahozevsi zadržela policie

Policisté v pondělí večer zadrželi dva podezřelé z prosincové vraždy obsluhy benzinové stanice v Nelahozevsi. Uvedl to server Aktu.cz, České televizi to potvrdil mluvčí středočeské policie. Věk ani pohlaví zadržených zatím policisté nezveřejnili. Pachatelům v případě odsouzení hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.
15. 1. 2019Aktualizováno15. 1. 2019, 19:55|