TÉMA

Mariánské Hory

Sto let od vzniku Velké Ostravy připomenou obecní slavnosti, kabaret či tančírna

Moravskoslezské krajské město si letos sérií akcí připomene sto let od vzniku takzvané Velké Ostravy. Oslavy výročí vyvrcholí v červnu u příležitosti Muzejní noci. V plánu je kromě výstav a komentovaných prohlídek také dobový kabaret či výtvarné dílny. Náklady na připomínku jubilea budou kolem dvou milionů korun, oznámil ve čtvrtek primátor Jan Dohnal (SPOLU).
4. 1. 2024Aktualizováno4. 1. 2024, 13:29|

Lidem v části Ostravy vyplavila voda sklepy i zahrady. Podali trestní oznámení

Část obyvatel ostravského obvodu Nová Ves řeší zaplavené nemovitosti. Voda se nejdříve objevila na polích, následně se posunula blíž k obydlím, zatopila zhruba desítku domů a také přilehlé zahrady. Podle tamních obyvatel to může souviset s odstávkou nedaleké úpravny vody.
25. 11. 2023|

Areálem ostravské chemičky BorsodChem zahřměl výbuch. Jeden člověk je zraněný

Při explozi a následném požáru v chemičce BorsodChem MCHZ v Ostravě-Mariánských Horách se ve čtvrtek dopoledne vážně zranil jeden člověk. Evakuace zaměstnanců nebyla podle policie nutná a ani lidem v okolí nehrozilo žádné nebezpečí kvůli úniku chemických látek. Na místo i přesto dorazili odborníci z chemické laboratoře. Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl řekl, že zraněný muž utrpěl mnohočetná poranění, která ohrožovala jeho život. Škoda podle hasičů činí pět až deset milionů korun.
27. 4. 2023Aktualizováno27. 4. 2023, 17:08|

Správa železnic představila projekt modernizace ostravského uzlu. Peníze na investici ale nemá jisté

Správa železnic (SŽ) představila podobu modernizace železničního uzlu Ostrava. Zahrnuje přestavbu několika nádraží, budování dalších kolejí kvůli zkapacitnění trati a také lepší a kvalitnější zázemí pro nákladní dopravu. Investice přijde na minimálně 25 miliard korun. Pokud se podaří zajistit finance, stavět by se mohlo začít za tři roky.
19. 7. 2022|

Policie obvinila dva lidi v souvislosti se zakázkou ostravského obvodu

V souvislosti s veřejnou zakázkou ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky policie obvinila dva lidi. Ve čtvrtek kriminalisté zadrželi a vyslýchali prvního místostarostu obvodu Vladimíra Řezáče z hnutí Ostravak. Zda je mezi obviněnými, mluvčí Okresního státního zastupitelství Jiřina Navrátilová neupřesnila. Řezáč se k věci zatím nevyjádřil.
16. 5. 2022|

Při výbuchu vojenské munice v Ostravě zemřel člověk. Policie evakuovala desítky lidí

V pátek ráno při výbuchu v místě výkopových prací v Ostravě - Mariánských Horách zemřel devětačtyřicetiletý muž, další se pak zranil. Explodovala stará vojenská munice, když jeden z pracovníků stavební firmy, která opravovala bytový dům, chtěl zřejmě leteckou pumu rozřezat v domnění, že jde o starou kanalizaci. Policie na místo musela přivolat pyrotechnika, řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Policisté také z okolních domů evakuovali zhruba padesát lidí.
8. 4. 2022Aktualizováno8. 4. 2022, 16:14|

Hasiči dohasili požár vrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách

Hasiči v noci na úterý dohasili požár vrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách, který je zaměstnával od noci na pondělí zhruba 24 hodin. Škoda způsobená požárem zatím nebyla vyčíslena, jeho příčiny se zjišťují, řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 15:47|

V Ostravě hoří autovrakoviště, lidé v okolí by neměli větrat

Hasiči zasahují u požáru autovrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách. Vyhlášen byl třetí poplachový stupeň, v pondělí večer ho hasiči snížili na druhý. Na místě se vystřídalo pětačtyřicet jednotek. Likvidace požáru potrvá ještě minimálně několik hodin. Jeho příčina zatím není známa, stejně tak se ještě nedá odhadnout výše škod. Lidé bydlící v okolí by neměli větrat.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 22:58|