TÉMA

Lesnictví

Vláda hodlá zajistit více peněz disidentům. Uvolnila i část pracovních podmínek pro lidi mimo EU

Vláda chce rozšířit okruh osob, které jsou oprávněné podávat žádost o osvědčení příslušníka odboje proti komunismu. Tímto krokem by kabinet Petra Fialy (ODS) měl zajistit více peněz pro disidenty. Na programu středečního jednání byla také novela zákona o zaměstnanosti, která se soustřeďuje především na pravidla zaměstnávání lidí se zdravotním postižením. Ministři dále řešili úpravu usnadňující přístup na český trh práce pro občany některých neunijních zemí. Podmínky uvolnili pro pracovníky z devíti států.
5. 6. 2024Aktualizováno5. 6. 2024, 15:13|

30 let zpět: Změny v obhospodařování lesního majetku ČR

Podle představ z roku 1992 mělo zhruba 45 procent lesů na území ČR zůstat v rukou státu, 18 procent přejít pod správu obcí a 37 procent měli získat nazpět soukromí vlastníci. Počátkem roku založený státní podnik Lesy ČR měl nadále vykonávat pouze hospodářsko-správní funkci a těžbu svěřit soukromým firmám.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
1. 11. 2022|

Poslanci interpelovali premiéra, kritizují ho za absence

Piráti i další opoziční poslanci kritizovali premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli absencím na pravidelných debatách o písemných interpelacích. Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek dokonce mluvil o možném svolání mimořádné schůze, na které by plénum mělo ministerského předsedu vyzvat k tomu, aby na interpelace chodil. Babiš odpoledne zopakoval, že na písemné interpelace chodit nebude, označil je za nesmysl. Poslanci se zabývali také kůrovcovou kalamitou.
5. 3. 2020Aktualizováno5. 3. 2020, 17:19|