TÉMA

Kathy Hochulová

Obžalovaný z dubnového útoku v newyorském metru přiznal vinu

Frank James, který je obžalovaný z útoku v newyorském metru z loňského dubna, u soudu uznal vinu, pokud jde o obvinění z terorismu a nelegálního použití střelné zbraně. James se přiznal, že v metru odpálil dýmovnici a začal střílet do lidí. Při útoku nikdo nezemřel, několik desítek lidí ale utrpělo zranění. Prokuratura pro něj navrhne až 37 let odnětí svobody.
3. 1. 2023|

Extrémní zima má v USA už 48 obětí, nejvíce ve státě New York

Počet známých obětí extrémního zimního počasí ve Spojených státech v pondělí narostl na 48, informovala agentura AP. Většina obětí je hlášena ze západu státu New York, kde ve městě Buffalo a jeho okolí zemřelo nejméně 27 lidí poté, co blizard uvěznil lidi v autech nebo domech bez elektřiny. Extrémní zima, která lidem napříč USA zasáhla do vánočních plánů, by měla tento týden ustupovat.
26. 12. 2022Aktualizováno26. 12. 2022, 17:53|

Sněhová bouře ve státě New York si vyžádala dva životy

Před následky silné bouře, která do částí amerického státu New York přinesla až 180 centimetrů sněhu, zachránily pohotovostní složky kolem 280 lidí. Informovala o tom guvernérka státu New York Kathy Hochulová. Nejméně dva lidé přišli o život.
20. 11. 2022Aktualizováno20. 11. 2022, 20:08|

Volby guvernérů: DeSantis slaví výrazný úspěch na Floridě, demokraté získali Maryland a Massachusetts

Američané kromě nového Kongresu volili v řadě států také guvernéry. Na Floridě obhájil mandát republikán Ron DeSantis, možný uchazeč o prezidentský úřad. Demokratům se podařilo od republikánů získat guvernérská křesla v Marylandu a Massachusetts. Do čela Arkansasu se postaví bývalá mluvčí Donalda Trumpa Sarah Huckabee Sandersová, křeslo v Georgii obhájil v ostře sledovaném souboji republikán Brian Kemp. Role guvernérů je důležitá mimo jiné pro organizaci příštích voleb včetně prezidentských nebo pro osud potratové legislativy ve státech. Práva na potrat se týkala také některá z místních referend.
9. 11. 2022Aktualizováno9. 11. 2022, 20:30|