TÉMA

Billboard

Aktivisté vytáhli do boje s nelegální reklamou, na poutače nalepili vzkazy pro politiky

Města po celé republice hyzdí vizuální smog v podobě ilegálních billboardů. Zákony jsou podle radnic i hejtmanství na majitele nelegálních poutačů často krátké. Mnohdy je není možné zkontaktovat, nebo po upozornění přesunou konstrukce jen o pár metrů dál. Pardubičtí aktivisté teď chtějí, aby vedení města majitele poutačů donutilo pravidla dodržovat. Začali proto reklamní plochy přelepovat přímo se vzkazy pro radní.
16. 11. 2023|

Soud zprostil viny oba obžalované v kauze údajně nevýhodných pronájmů reklam u dálnic

Obvodní soud pro Prahu 4 ve středu zprostil obžaloby dva bývalé vedoucí pracovníky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Alfreda Brunclíka a Tomáše Jílka. V případu jde o údajně nevýhodný pronájem reklamních ploch u dálnic a rychlostních silnic. ČT to sdělil mluvčí soudu Michal Dvořák. Státní zástupce se proti verdiktu na místě odvolal. Případ tak znovu projedná pražský městský soud. Soudy se případem zabývají od roku 2014.
11. 5. 2023|

Babišův tým se rozpadá. Končí Prchal, Bartha i Vořechovský

Dlouholetá spolupracovnice expremiéra a neúspěšného prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) Tünde Bartha a jeho mluvčí Vladimír Vořechovský ke konci února ukončí spolupráci s hnutím ANO. Marketér Marek Prchal oznámil ukončení spolupráce se šéfem hnutí ANO již ve středu. První místopředseda hnutí Karel Havlíček má za logické, že skončil volební tým, když se v blízké budoucnosti žádné volby nekonají.
2. 2. 2023Aktualizováno2. 2. 2023, 21:56|

Kampaň začala zostra, Pavel se nesmí nechat strhnout, míní politici vládních stran. Babiš se jen brání, zní od opozice

Kampaň po prvním kole prezidentských voleb začala být ostrá a bude na generálovi Petru Pavlovi, aby se nenechal vyprovokovat, myslí si vládní politici. Podle zástupců opozice se ale Andrej Babiš (ANO) pouze brání a snaží se také voličům prostřednictvím svého nového billboardu říct, že by ve funkci prezidenta řešil válku na Ukrajině diplomatickou cestou. Zástupci dvou vládních a dvou opozičních stran o tom debatovali v Událostech, komentářích.
17. 1. 2023|

Vojáci nejsou váleční štváči, chováme se jako normální lidi, zastal se Šedivý kandidáta na prezidenta Pavla

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se kategoricky ohradila proti billboardům kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), kterými míří na svého soupeře Petra Pavla. Vyzvala ho, aby vojáky nepoužíval v kampani. Babiš uznal, že heslo na billboardech není nejšťastněji formulované. Generál ve výslužbě a bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý slova Černochové v pondělních Událostech, komentářích podpořil a připomněl, že i Francouzi měli v minulosti prezidenta-vojáka. Ústavní právník Jan Kysela upozornil, že český prezident nikomu válku vyhlásit nemůže, česká ústava takový institut ani nezná.
17. 1. 2023|

Padlá propaganda na mokrém sněhu. Osvobození Chersonu si v Kyjevě připomínají strženými ruskými billboardy

Osvobozený Cherson na jihu Ukrajiny se pomalu zbavuje všech připomínek po ruských okupantech. Jednou z prvních věcí, které přišly na řadu hned po ústupu Rusů, bylo strhávání vlajek a ničení všech propagandistických plakátů, billboardů a bannerů. Některé z nich jsou teď vystaveny v Kyjevě jako připomínka ukrajinského vítězství. Velké billboardy jsou rozprostřeny na sněhu a přibity k zemi rudými pěticípými hvězdami.
23. 11. 2022|

V kauze pronájmů reklam u dálnic potrestal soud bývalé ředitele ŘSD podmínkami, vinu odmítají

Obvodní soud pro Prahu 4 potrestal dva bývalé představitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Alfreda Brunclíka a Tomáše Jílka dvouletými podmínkami s odkladem na tři roky v kauze údajně nevýhodného pronájmu reklamních ploch u dálnic a rychlostních silnic. Rozhodnutí není pravomocné, oba obžalovaní se proti němu odvolali. Vinu od počátku odmítají. V minulosti soud oba obžalované zprostil obžaloby, rozsudek však tehdy zrušil odvolací soud.
14. 6. 2021|

Jsou nevzhledné, ohrožují dopravu a těžko se jich zbavuje. Nejen Chrudim trápí nelegální billboardy

Chrudim, stejně jako před ní už i jiná města a obce, se potýká se záplavou nelegálně rozmístěných billboardů. Podle zjištění chrudimské radnice za nimi stojí firma Eurobillboard, která to však odmítá. Reklamní plochy se navíc po městě různě operativně přemisťují. Vedení Chrudimi se s výzvou obrací na další takto postižená města a obce.
9. 6. 2021|

Nebezpečný billboard u Fryštáku nechala radnice zakrýt. O jeho odstranění úřady zatím nerozhodly

Radnice v Holešově na Kroměřížsku zakázala používat nebezpečný billboard u silnice druhé třídy mezi Fryštákem a Horním Lapačem. Po loňské dopravní nehodě, kdy řidič narazil do jeho betonového podstavce a vážně se zranil, totiž zjistila, že majitel reklamního poutače k němu nemá všechny potřebné dokumenty. Nevylučuje, že v budoucnu bude muset firma billboard úplně odstranit.
9. 1. 2020|