Nebeská podívaná pro nový letopočet. Svět přivítal rok 2018

Události: Města na celém světě přivítala rok 2018 (zdroj: ČT24)

Nový rok vítaly napříč celým světem velkolepé oslavy. Přechod do roku 2018 trval na celé planetě kvůli místním administrativním úpravám a časovému posunu 26 hodin. Jako poslední zapsalo nový letopočet nejvýchodnější ruské město Anadyr - ve 13 hodin odpoledne středoevropského času.

Tradiční ohňostroj nad budovou opery a přístavního mostu v Sydney ozářil nebe na dvanáct minut. Konec roku ale v Austrálii doprovázela i mimořádná bezpečnostní opatření.

V Tokiu přivítali rok 2018 vypuštěním tisíců bílých balónků. V Jakartě se už před tamní půlnocí shromáždilo téměř 450 párů v obrovském stanu, kde za dohledu místních úředníků podepsali svatební smlouvu.

Monstrózní podívanou připravili v Dubaji, kde vytvořili rekord v největší laserové show. Tu vytvořili na nejvyšším mrakodrapu na světě vysokém 828 metrů.

Taky dominanty evropských měst, berlínskou Braniborskou bránu nebo Londýnské oko, rozsvítila zábavní pyrotechnika.

Oslavy na newyorském Times Square provázelo nezvykle mrazivé počasí. Město zažilo dokonce druhý nejchladnější silvestr za posledních sto let. Bezpečnost dvou milionů lidí tu střežili i policejní ostřelovači.

Vydáno pod